agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-03-2011, 13:27   #1
Ağaç Dostu

garlangufa's Avatar

Giriş Tarihi: 03-01-2011
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi x-29 Mesajı Göster
Merhaba,
Topragi bellerken kurekle ikiye ayirdiginiz solucanlar buyuk bir ihtimalle oleceklerdir. Toprak uzerine cikanlar ise kisa surede yeniden toprak altina gireceklerdir. Bunun en buyuk sebebi ise solucanlarin derilerinin isik ve isiya asiri duyarli olmasidir.
Topragi islemede eger bulabilirseniz bu aleti kullanabilirsiniz http://en.wikipedia.org/wiki/Garden_fork bu alet genellikle paslanmaz celikten imal edilir. Topragi islemede ve havalandirmada hem cok kullanisli hemde solucanlara en az zarari veren bahce aletidir. Ben sebze dikimi yapmadan once toragi hafifce bu aletle havalandirdiktan sonra dikim yapiyorum.
Topragin ust kisimlarini hafifce havaldirmak topragin ust yuzeyindeki mikro organizmalara daha fazla oksijen sagladigi gibi topragi olusturan tanecikleri birbirlerinden ayirarak bitki koklerinin ilerlemesine katkida bulunur. Bu islei yaptiktan sonra toprak yuzeyini malc ile kaplarsaniz cok daha iyi olur.
40 yıllık tırmık şimdi "Garden Fork" mu oldu. Karadenizde zaten bu alet kendimi bildim bileli kullanılıyor. Hatta bunun 2 ağızlısı ve sap ile birleştiği yerde ayak basma yeri olanına "bel" deniyor........

garlangufa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 14:38   #2
Yeni üye

Giriş Tarihi: 14-03-2011
peyzajda çit mazı

Peyzaj mimarisinde kullanılan her türlü tekniğe saygı duyuyorum. Ancak geniş bahçelerin çitle çevrilmesinde çit mazı kadar güzel duran, yazlı kışlı yeşil ve estetik görünen bir çit tanımıyorum. Düzenli biçilmez ve 8-10 yıl kendi haline bırakılırsa orman görüntüsü verir. O hali de başka güzeldir ama istenilen yüksekliğe kadar büyütülüp sonra belli formlarda biçilerek düzenli çit duvarlar oluşturulması doyulmaz bir güzellik demektir.
Çit yapacak dostlara duyurulur. Her türlü detay için 5052414220 numaralı telefonumda destek sağlayabilirim.
Ayrıca çit mazı tohumu baharda dağlara serpilerek erozyona karşı da kullanılabilir. Çünkü arpa ve buğday kadar kolay çimlenen harika bir bitkidir.

alperenim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2011, 07:12   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Konu başlığına sadakat.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperenim Mesajı Göster
Peyzaj mimarisinde kullanılan her türlü tekniğe saygı duyuyorum. Ancak geniş bahçelerin çitle çevrilmesinde çit mazı kadar güzel duran, yazlı kışlı yeşil ve estetik görünen bir çit tanımıyorum. Düzenli biçilmez ve 8-10 yıl kendi haline bırakılırsa orman görüntüsü verir. O hali de başka güzeldir ama istenilen yüksekliğe kadar büyütülüp sonra belli formlarda biçilerek düzenli çit duvarlar oluşturulması doyulmaz bir güzellik demektir.
Çit yapacak dostlara duyurulur. Her türlü detay için 5052414220 numaralı telefonumda destek sağlayabilirim.
Ayrıca çit mazı tohumu baharda dağlara serpilerek erozyona karşı da kullanılabilir. Çünkü arpa ve buğday kadar kolay çimlenen harika bir bitkidir.
Arkadaşım alperenim; başlığa ilgi duyman ve mesaj yazman paylaşımlara katkı sağlamaktadır, lakin eklediğiniz bilgilerin bu başlıkta konuya katkısı olmadığından, mesajınızı ilgili başlığa aktarman paylaşımlardaki yerini bulacaktır, sevgilrimle.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025