Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkanhoca
Sayın Epsody,
Yaptığınız çalışmalar, açıklamalar ve gayretinizden ötürü sizi kutluyorum. Sizlerden öğrendiklerimizi uygulamaya çalışıyoruz. Paylaştığınız her bilgi için ayrıca teşekkür ederim.
Benim sorunum, (toprak analiz sonuçları gelecek ama) bahçemdeki meyve ağaçalarında demir eksikliği olduğu söylendi. Bu eksiklik üzerine benim yapabileceğim-ağaçlar arasına bakla vb. ekimi- gibi ya da buna benzer doğal bir çalışma hakkında sizin görüşünüzü almak istiyorum.
Belki de çok acemice yazıyor, sorular soruyor olabilirim. Konular hakkında cahilliğime verin lütfen, bir şeyler öğrenme hevesindeyim.
|
Sevgili serkanhoca;İlgine samimi şükranlarımı sunarım, toprak içi sorunlarınıza cevap vermek benim için büyük bir onur vesilesi olarak size yardımcı olacak bilgiler sunmaya çalışacağım, meyve ağaçlarınızdaki demir eksikliği acaba toprağınızda demir mineralimi yok yoksa, bu mineral topraklarınızda varda bitkilerinizmi faydalanamıyor, şayet toprağınızın ph yüksekliğinde mi bu mineralin alımı sekteye uğramaktadır.
Arkadaşım bu başlıktaki bilgiler
size bir yaklaşım getirecektir, ayrıca bu resimdeki çizelge minerallerin alımlarının ph aralığı bir yaklaşımı ortaya koymaktadır.