View Single Post
Eski 01-03-2011, 21:51   #106
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Duyarılığınıza şükranlarımı sunarım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi amatör hobici Mesajı Göster
Sn.epsody,
Size sormak istediğibir şey var.
1- Toprağı bellerken solucanlar belin altına denk gelince ikiye bölünüp yaralanıyor veya ölüyor. Bahçeyi pullukla sürme imkanım yok. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir mi diyeceğiz ) Yaralanan solucanlar mutlaka ölür mü?, Veya öldürmeden nasıl toprağı işleyebiliriz
2- Yine toprağı bellerken ölmeden çıkan solucanlar tekrar kendi çabaları ile toprağa girebilirlermi? Her ne kadar üzerlerini toprakla örtsemde. Bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
Sayın amatör hobici, toprağınızın bellenmesi sırasında yaralanan solucanlar için bir kaza, elden gelen bir şey olmasa gerek, lakin toprağın bu şekilde gevşetilmesinden sonra toprağınızdaki solucanların yaşam riskleri çevredeki düşmanlarını harakete geçireceğinden esas olarak solucanların zararı bundan sonra oluşabilir.

Bu mesajındaki paylaşımlar sayesinde toprak işleme konusunda yeni düşünceler üretilebilir kanısındayım, eskilerin şu sözü üzerine bir yorum getirerek sizinle öngörümü paylaşmış olacağım, bilinen söz tava gelmemiş toprağın hastalanacağının belirtilerek müdehaleleri deki sakıncaların belirtilmesi, solucan kayıplarının yanında toprak düzenin bozulmasıyla da toprak canlılığının bu canlılar tarafından sağlandığından toprağın sağlığının bozulmasıdan buradan ileri geldiğidir.

Sizin duyarlılığınızın göstergesi olan gözleminiz deki bu olay size toprak işlemedeki sakıncaların ortaya çıkmasının ip uçlarından biri bu olmalı demekten kendimi alamıyorum.

Her ne kadar toprak işlemede sakıncalarım olsada size toprağınızı işlemede bir öneri sunarak sizi rahatlamak isterim, havaların ısınmasıyla toprak nemini doğal olarak kaybetmesi ile toprak canlılarıda bu gelişmelere parelel olarak toprak içindeki düzenlerini sağladıktan sonra topraklarımızda bizim bu müdahalemizle en az etkilenerek düzenini kurmakta zorlanmıyacaktır.

Sevgili amatör hobici ilgili yaklaşımlarındaki paylaşımlarına dayanarak bana bu yorumu yapma imkanı sağladığınızdan dolayı sizlere şükranlarımı sunar en iyi dileklerimle hep güzellikler toprağınızla bereber gelsin.

Saygılarımla.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön