Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody
Arkadaşlar bilinceği üzere ben bahçe çalışmalarıma toprak organik yapısının zenginleştirme ve bitkilerin gelişmelerini sağlıyacak en iyi düzenlemeleri yapmakla başladım, ilk bitki yetiştireceğim toprağın yabani otların istilası içinde gördüğümde, öncelikle bu otları değerlendirerek toprak yapıma katarak bu otları kompostlaştırmaktı.
Bahçemin toprağında yetişmiş bu yabani otların toprağımın organik maddesini taşıdığının bilincinde olduğumdan ilk ekim döneminde gübre aramıyacaktım, bahçemin bir köşesinde toprakta açtığım çukura topladığım yabani otları doldurarak üstünü toprakla kapatmıştrım.
Kış geçipte bahar geldiğinde ilk işim çukuru açıp içindeki yabani otların toprak içi canlılar tarafından işlenip kahve rengi -siyah yapıda olgunlaştığını görmem beni ziyadesiyle memnun etmişti ilk sınavımı vermiştim iyi bir iş yapmanın mutluluğunu yaşarak ilk bitkilerimi bu yabani otlarla toprak için bitkilerime besin sağlamayı başarmıştım.
|
Sayın epsody,Giriş çok güzel.İnsanlar çok şey bilebilirler, önemli olan bildiklerini başkalarına aktarabilmek.Herkesin bilgi,kültür,anlama ve öğrenme düzeyi farklıdır.Herkesin anlayabileceği şekilde konuların aktarılması çok önemlidir.İlgiyi gittikçe arttırır.Öğrenmeyi kolaylaştırır.Anlattıklarınızı görsel sunularla aktarırsanız tadına doyum olmaz. Sizi kutluyorum.