![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
|
Taş kesme
Yukarı terasa çıkan merdivenleri yaparken, dağ, tepeden topladığım taşları hafif yuvarlatarak kullandım. O zaman bu alet çok işime taradı. Ama çok zorlamışım, motor yandı, yeniden sardırdık. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderatör
|
Ot sökme
Bu ot sökme aletini iki resimde yükledim. Bu alet çok basit ve tek parça. Boyu tahmimen 60-70cm kadar. Biliyorsunuz ebegümecelerin ve bazı otların kökü hem kalın hem de uzun oluyor. Bu aletin ucunu otun göbeğine koyup, siyah kısma ayağım ile iyice basıyorum, uç kısım 10-15 cm toprağa giriyor, çekince kök borunun içine giriyor, ve kolayca kendini aletten dışarı atıyor. ![]() [ATTACH]49642[/ATTACH |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Moderatör
|
![]() ![]() ![]() Bu aleti de üç kısımda yükledim. Adının ne olduğunu bilmiyorum ama bana çok yardımcı. Boyu takriben 50-60cm. Elinizin ulaşamayacağı, giremeyeceği yere bir vida takmanız icabediyorsa, hemen buna müracaat. Arka kısımdaki yere elinizle bastırdığınızda yay aşağı iniyor ve uç kısımdan vidayı tutacak kollar çıkıyor. Bu kollara tutturduğunuz vidayı istediğiniz yere koyabiliyor ve biraz çevirdikten sonra uzun uçlu tornavida ile sıkıyorsunuz. Elinizin giremediği bir yere düşen ufak parçaları veya vidaları da bu alet yardımı ile rahatça çıkarabiliyorsunuz. Mesela arabanızın motor kısmına düşen vidaları, rahatlıkla çıkarabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
İtalya'ya, Almanya'ya giderken istediği bir şey var mı diye sorar, "Kerpeten." der karısı "Başka bir şey istemem.". Üstelik kullanacağı taş numunelerini de eline tutuşturur. Hediyelik eşyalar yerine yapı marketlerde bulur kendini adam. Üstelik kerpetenin yanında getirdiği koruyucu gözlük, mozaik çekici çok büyük sürpriz olmuştur karısı için. Bilin bakalım bu kadın kim? İşte böyle bir tutku, aklına takılınca doğum günü hediyesi de, anneler günü hediyesi de yapılır. Hem de hediyelerin en güzeli olur ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Moderatör
|
Evet var, eğer fotoğrafını çekebilme fırsatım olursa yüklerim. İç içe giren uzun bir sapı var, uç kısmında bir bıçağı tutan bir de yay mevcut, aynı zamanda bu bıçağı hareket ettiren uca bağlı bir de ip var. İpi çektiğinizde, bıçağa (makas gibi) kıstırdığınız dal kesiliyor. Ben buna ayrı bir aparat da aldım, içinde torbası bulunan bir kase. Bunu hemen makasın altına ıliştiriyorum. Böylece yükseklerde bulunan incir, nar gibi meyveleri bu kaseye alarak, yere düşmelerini önlemiş olarak topluyorum. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Moderatör
|
Canım zenfree, bazen ben de öyle düşünüyorum, yani cadılık yaptığımı biliyorum. Ama ilacı hazırlayan benim, onun bağının ve sebzelerinin de ilaçlarını hep ben hazırlıyorum. Sevgili eşim, benim bölümümde bir çim biçiyor. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Hiç elimizden düşmeyen aletlerden biri; yüksekteki ince dalları kesmek için. Güler yukarıda anlatmış, uzun bir sap var, kesici kısmına dalı sıkıştırıp ipi çekince dal kesiliyor. Bilhassa pergolalarda fazla dalları kesmekte çok işe yarıyor. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sn. Malina, dikkat ederim. Yanlış anlamdıysam "insert link" yapmadan doğrudan kopyalamışım. Yanılıyor muyum? Güler hanım, sizce yukarıdaki ot sökme aletlerinin hangisi sökmede daha etkili. Elinizdeki uzun saplının fotoğrafını bekleriz. Matkap konusunda ben de Limon gibi tereddütlüyüm. Ellerim fazla güçlü değil, ahşap değil ama beton beni korkutuyor. Yine de almak istiyorum, evde bu tür işler birikti, birini bulursam hepsini yaptırmayı düşünüyordum. Betonda kontrol kolay mı? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu tip aletlere sahip olduğumuzda ustlara(!) yaptıramadığımız bazı işleri kendimiz yapmanın ayrı bir zevki oluyor. Bütün gün güneş aldığı için sıcaklığı eve de yansıtan kullanmadığımız bir balkonu kapattırmıştım. Doğramayı yapan usta çatı ile doğrama arasında kalan boşluğu beyaz plastik bir malzeme ile kapattı. Görünümü hiç sevmedim, lambri kaplaması için çağırdığım marangoz da ne yaptırmak istediğimi anlamadı, kendi kafasına göre yapacağı iş için de bir sürü para istedi. Marangozun istediği fiyatın neredeyse onda birine lambri tahtası aldım, ölçtüm, biçtim, şablon çıkardım, o boşluğu istediğim gibi kapattım. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Motorun üzerini kapatmak için yaptığımız korunağın ön tarafını kışın uyduruk tahtalarla kaptıp bırakıyorduk. Çirkin bir görüntü oluşturuyordu. Çatıyı yapan ustanın beğenmeyip attığı tahtaları saklamıştım. Onları da böyle değerlendirdim |
|
|
|
![]() |
|
|