Sevgili cemal.S, bahsettiğiniz çiçek hatmi gül dü. Evet, sevgili Ferda, yoldan geçenlerin onu kopartmasına bile kızıyordu, çok da doğru yapıyor. Koparan insanlar ellerinde 3-4 dakika tutuyor, sonra denize fırlatıyorlar. Bırakın da bari dalında güzel güzel dursun çiçekcik.
Biz hanımlar, neden bu işlere daldık biliyor musunuz? Sizler bu konuları es geçiyorsunuz, veya önem vermiyorsunuz da ondan. Bazen yuvasından çıkmış bir priz oluyor '' canım, şuna bakarmısın diyorum'' biraz sonra cevabı geliyor da o biraz sonra birtürlü gelmiyor nedense. Eee ne yapacağız, mecburen kontrol kalemini elimize alıp işe girişiyoruz. Bunun gibi, bir iki derken, bakıyoruz bayağı da güzel, hatta siz beylerden de güzel yapmaya başlıyoruz. Ben bu gibi şeylere soyununca, önce evdeki sağlam prizi açıp inceliyor, sonra kablosu yanmış prizi çıkarttığım şamaya göre bir güzel değiştiriyorum.
Mesela; evdeki ikinci telefonun paralelini mutfağa ben kendim çektim, hem de o kadar güzel çektim ki inanamazsın. Süpürgelik üzerinden geçirdiğim kabloyu bile, o uzun plastik koruma kutusunun (adını bilemiyorum) içine yerleştirerek şık bir görüntü bile verdim. Tel.idaresinden elemanın gelmesi veya elektrikçinin lütfedip gelmesi bir zaman, ondan sonra elektrikçinin eve adım atıp çıkması da 50ytl.(masraflar hariç). Hem param cebimde kaldı, hem de tam istediğim gibi oldu. Ellerime sağlık.
Sevgili arkadaşlar, bakın sizlere bir bardak çay karşılığında bunları da yaparım, haberiniz ola.
|