agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)

Beğeni Düzeni30Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2008, 15:53   #1
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2005
Galeri: 24
Silivri'nin girişinde bir okul korusu vardı.
Minik öğrenciler bu ağaçları minik elleriyle dikmişti,
bir günde ağaçlar yok oldu.
Bakın hangi sebepten dolayı bu ağaçlar nakil(!) edilmiş.

Alıntı:
Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından mevcut yamacın yeniden düzenlenmesini içeren proje kapsamında ağaç nakil çalışmaları yapılmıştır.

Bu projeyle mevcut yamaç düzenlenerek yeniden daha özellikli bitkilerle bitkilendirilecek, alan tesviye edilip çimlendirilecek ve yamacın köprüye bakan orta noktasında doğal taşlardan ve doğal materyallerden imal edilecek doğal bir şelale yapılacaktır. Ayrıca yamacın terminal karşısındaki bölümüne beton üstü doğal taş kaplamalarıyla “SİLİVRİMİZE HOŞGELDİNİZ” yazısı yazılacaktır. Gerek şelalenin gerek yazının gece aydınlatmaları yapılarak Silivri’nin giriş noktası olan bu alana yeni bir prestij kazandırılacaktır.

Bu bölgeden nakil edilen ağaçlar ise tamamen tekniğine uygun olarak şubat-mart nakil döneminde alınarak İstanbul-Silivri istikametinde E-5 yan yol üzeri, eski adıyla Yeşil Et Lokantası karşısı ve yanındaki yamaçlara, ilçe stadyum bahçesindeki yeşil alanlara nakledilmiştir.
Doğal taşlarla, doğal görünmlü, doğal şelale yanına beton üstü yazı yazılacakmış...
Sormak isterim ''ağaçların doğal olmayan hangi halini gördünüz?''

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2008, 17:35   #2
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Özel Ağaçlandırma, Özel Orman Hata mı?

Merhaba,

Özel Ağaçlandırma,Özel Orman Hata mı?
Böyle çarpıcı bir başlık atmamın sebebi, Özel Ağaçlandırma ve Özel Orman kavramlarının şu an yürürlükteki ormancılık mevzuatıyla galiba çelişiyor olması.

Belgelerimi hemen koyayım ki bazı arkadaşlar kızmasınlar; Yargıtay 20,Hukuk Dairesinin 12,07,1993 gün ve 1992/11625 E ve 1993/6200 K sayılı kararı

Orman Bölge Müdürlüklerinden birinden gelen yazıda şöyle denmiş

" Halen yürürlükte bulunan ormancılık mevzuatına göre mülkiyet belgesi sınırları ayırıcı unsur olarak kabul edilmemektedir"

Bu ne demek.? Tapular geçersiz mi demek ?

Kadastrolar geçersiz mi demek ?

Çünkü benim bildiğim bir yerden önce orman kadastrosu geçer sonra da kadastro geçer sonra tapu verilir. Yani birsürü kanuna göre yapılan bu işlemler geçersiz mi? Eğer Orman Bölge Müdürünün lafı doğruysa

Demek ki Anayasa dan ve kanunlardan daha üstün konumda olanlar var.

O da ormancılık mevzuatı. Peki mülkiyet belgesi,orman kadastrosu ve diğer kanunla belirlenerek,tescile tabi işleri geçersiz sayıyorsanız.

İnsanları ağaç dikme seferberliği ile kandırıyor musunuz yoksa yanlışlık mı var?

Tapulu arazilerine ağaç dikenleri sonra bize yaptığınız gibi Yargıtay 20,Hukuk Dairesinin 12,07,1993 gün ve 1992/11625 E ve 1993/6200 K sayılı kararını dayanak yapıp tapu iptali davası mı açacaksınız?

Bazılarınız olmaz böyle şey diyorlardır. Ama Orman Şefi bir tutanakla " Burada ağaçlar var orman olabilir" derse ne olacak?

Dava açılacak mı? açılmayacak mı?

Lütfen yetkililer cevap veriniz.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2008, 16:58   #3
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
Arkadaşlar bu memlekete ABD ler ormanlık alanlarımızı yakıyorlarmış hani petrololümüzü çıkarmamızı enegeledikleri gibi (ama Bu bizim ABd lilerimiz ben 3 ay dır özel ağaçlandırma için yönetmelikler kanunlar ne varsa yuttum. ve yer tahsisi için araştırmaya girdim yer bulmak zor değil bir kaç dakkia sürer istense ama bizim bürokratlar bana başlıyor mevzuatı anlatmaya uç ay sonunda yer bulup gönderdik şükür bakalım bir engel çıkmazsa 15 gün içinde nevşehirde bir ilki gerçekleştirip yer tahsisi yaptırıp başlayacağım ama şunu gördüm bir vatandaş( bende bürokratım tanıkları soktum araya) asla bunu başaramaz. çünkü elden ne geliyorsa o yapılyor yer konusunda biz Klasik Türkiye yöntemini kullanıp el altından bilgileri aldık yoksa mümkün değil.

Bakalım kitapta yaznalardan çok uygulama gördüğümüz için ben inşallah tememuza başlarım diye umuyorum. ozaman herkeze yardımcı olurum birde orman mühendisi bir arkadaş bana yazarsa sevinirimbazı şeylşeri soracağım.

teşekkürler

Düzenleyen Avanos : 07-10-2010 saat 15:48
Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
badem fidanı, ceviz aşısı, ceviz bahçesi, ceviz fidanı, ceviz ormanı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025