Özel Ağaçlandırmayı başarabilmiş olan var mı?
Merhaba,
Amacım Ağaçlandırmayı engellemek değil. Ama zaman zaman bazı yöneticilerin kişisel çabalarıyla oluşturulan ve topluma çok faydalı olabilecek işler bürokrasimize takılıyor. Veya iş yapmak istemeyen makamları işgal edenler tarafından engellenirsiniz.
Ağaçlandırma yönetmeliğini okuduğumda ben de çok kolay olacak sanmıştım. Ama 2000 de orman şefliğine gidip ağaçlandırılacak alan aradığımı söylediğimde orman şefi ve yanındakiler bana uzaylıymışım gibi bakmışlardı.
Hatta iki yıl uğraştıktan sonra bazı haritaların fotokopilerini bile alabilmiştim. Ama Milli Emlak'a ait bir yer bulunca vazgeçip dikkatimi orada yoğunlaştırmıştım. Hatta Mal Müdürlüğüne zaman içinde üç adet de dilekçe ile başvurmuştum.
Kendi halinde yıllarca boş duran arazi ben başvurunca birden değerlenmiş ve mal müdürlüğü bana bir cevap yollayarak arazinin satışa çıktığından bahsetmişti. Daha sonra arazinin satılacağı tarihin ve şartların tarafıma bildirilmesini istediğim dilekçeme de cevap gelmemişti.
İşte benim ağaçlandıramama öyküm bu.
2001 de aynı bölgede bir tarla alıp sertifikalı İncir, Ceviz ve Fıstık Çamı diktim. Bu sefer de 16 yıldır uyuyan canavarı uyandırmış olmalıyım ki orman iddiasıyla tapu iptal davası açıldı. Yani yıllarca görevlerini en hafif söyleyişle savsaklamış olanlara ben buraya ağaç diktim deyince suçlu olduk.
Hiç bir iyilik cezasız kalmaz.
Ağaçlandırma yönetmeliği değil,
Resmen Ağaçlandır ma !. ?
Saygılar
|