![]() |
|
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Olabilir herhalde. Yaprakları biraz etli, diğer cymbidium larınki gibi ince değil ancak pha.ophis gibi değil. Bunlarıda şeffaf kaba ağaç kabukları ile koymuştum. Bauhaustan aldığım palmiye kabukları olan orkide toprağına diktim. Şimdi kış dönemi ölmediler ama bir kaç aydır bir gelişmede yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Benim orkidemin Phal. olduğunu sanıyordum ama çiçekleri sarı açıyordu, bunlar kaç farklı renkte olabiliyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Beyazdan koyu kırmızıya sarı da dahil pek çok rengini görüyorum satıcılarda. Kesin ayrımı yapraklarından yapılabiliyor sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
Orchis anatolica otörü kim acaba bana yardımcı olabilirmisiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
3 yıldır açmayan bu orkide ilk defa bu yıl açtı. Bulblar ancak yeterli olgunluğa erişti diye düşünüyorum. Çiçekleri 25 kuruş çapında ve tek dal üzerinde sıralı. Türünü ya da ismini bilen varmı? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
iLKER BU ORKİDEYİ BENDEN Mİ ALMIŞTIN? BU ORKİDE ONCİDİUM TÜREVLERİNDEN BİRİ. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Eylems; arkadakilere değil öndeki tek çiçeğe bakacaksın ![]() Arkadaki senin oncidium. beni her yıl 2 defa açarak ve tüm odayı kokuya boğarak mutlu etmeye devam ediyor. Bir de oncidium başlığına bakarsan ilginç üreme şeklini de görebilirsin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Sayın NİLGÜN DOĞAN., Telefonla da aradığınız için çabuk cevap veriyorum. Orkidenin türü,halk arasındaki kelebek orkide diye bilinen ,ambalajına aldanmayın PHALAENOPSİS tir. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Çok teşekkürler Ziya bey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Eylems bu resim yapma değil arkadaşım bana almak için resimledi yolladı hatta Ziya beyden cevap almadan aldırmadım değişik orkide bulursan al demiştim ama burdakilere çok benziyordu onun için fikirlerinizi almak istedim özellikle orkide ustamız Ziya beyi aradım fikir edinmek için sizler böyle diyorsanız sipariş iptal edildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar biraz acemi olduğum için sorularım çok oluyor bunların 2 sinin adını bilmiyorum bilgide pek sağlıklıklı alamıyorum yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
2.sinin yaprağın ortasından çiçek sapı vermiş ve bitmiş bu dalı yaprağın dibindenmi kesicem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
evet. zaten çiçek veren rizom bir daha çiçek vermeyecek yeni yavruya anaçlık yapacak yeni çiçek dalı yeni oluşacak rizomdan oluşacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
1. resimdekini kesmiyecem değilmi dibinde kesilmiş varda ondan merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(dendrobium nobile) cinsinden. Phaller gibi çiçek dalı veren cinsten değil. 1. fotodakine dokunmayın. Bunlarla ilgili benim bloğumda bilgi vardı. Adresi; http://orkideci.blogcu.com/dendrobium-nobile/4973935 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2011
|
arkadaslar bu orkide turunun fotosunu forumda bulamadim cok hos bi kokusu var. limon gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Miltonia yani hercai menekşe orkidesine benzese de http://www.agaclar.net/forum/orkide/15230.htm Bu bir Beallara (Cambria) http://www.flickr.com/photos/hijima/158035839/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2011
|
tesekkur ederim sayin denizakvaryumu. Demek ki Miltonia (Pansy Orchid) konu basligi altinda orkidemin bakimi hakkinda bilgi edinebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2010
|
Merhaba, Yılbaşında Bulgaristana gittmiştim ordan çok hoşuma giden bi orkide aldım ancak türü hakkında satıcıdan bilgi alamadım. Resimleri aşağıdaki gibi türü hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
sanırım cambria türü orkideniz.Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
arkadaşlar öndeki orkidem miltonia mıdır sizce? başka bi tür olabilir mi? encylia ya da cambria olma ihtimali var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
kimse cevap vermemiş mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |