![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
Orkidemin Türü ne?
Sevgili arkadaşlar, Bugün yine bir orkide daha fotoğrafladım. Daha önce "Bir Bilene Soralım" başlığı altında "276 no.lu" iletideki fotoğraflarını eklediğim orkidelerin hangi türe ait olduğunu hala bulamadım. Yardım ederseniz sevinirim. Bugün fotoğrafladıklarım başka bir yerden. Bu orkidenin de hangi türe ait olduğunu elimdeki kaynaklardan tespit edemedim. Orkidenin toprak üstünden itibaren boyu yaklaşık 10-15 cm idi. Çiçekleri serçe parmağının uç kısmı kadardı. Kızılçam ormanında ve deniz seviyesinden yaklaşık 50 m yüksekte idi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2006
|
Bu bir Ophrys, ama türünü bilmiyorum çok güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2007
|
kesinlikle orchis anatoliaca |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-01-2008
|
arkadaşlar sizlerin de yardımıyla birkaç aydır çok güzel phal.ler yetiştiriyorum ancak aralarına yeni bir dost eklendi hediye olarak.bu çiçeğin taç yaprakları farklı yapıda.acaba türü nedir,yine phal.mi phal.lerin de ayrı bi sınıflaması mı var?resmini ekliyorum yardımlarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Kaybettik...
|
Bu bir Phalaenopsis Golden Potential hybridi. ilk yıllarda kesme çiçek olarak değişik türlerle çaparzlanarak üretime başlanılan sarı türün bugünki son hallerindendir. Düzenleyen praecox : 11-02-2008 saat 11:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2008
|
Bu orkide hakkında bilgi ricası
Merhaba değerli çiçekseverler, ben bu orkideyi 8 yıl önce Tayland dan getirdim. Son zamanlara kadar sağlıklı da yaşadı, sürgün ve yaprak verdi. Ancak hiç çiçeklenemedi. Acaba bu orkidenin cinsi ve türü nedir? Çiçek açmadı için ne yapmam gerekir? Bilgi verirseniz minettar olurum. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Orkideniz muhtemelen bir cattleya. Kuru bir ortamda bakılmışa benziyor; sulama yetersizliği olabileceği gibi ortam neminin yeterden düşük olması da muhtemel. Yeni sürgünlerin büyümesi ve yeni köklenme ile beraber sulama ve gübrelemeyi arttırmayı deneyebilirsiniz. Belki şimdi değil ama yeni kökler gördüğünüz bir noktada aynı saksıya tekrar dikebilirsiniz. Köklerin daha çoğunun saksının içinde olmasını sağlamış olursunuz. Herşey olması gerektiği gibi giderse bitkinin çiçek vermesi yeni gelişimle bir yıl içinde de olabilir, birkaç yıl da alabilir. Bilemeyiz. Alıntı:
Düzenleyen sar-dunya : 13-08-2016 saat 20:13 Neden: açıklama |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-04-2018
|
Arkadaşlar merhaba; Bugün Migros Marketten tek dallı bir orkide aldım. Saksının üzerinde herhangi bir bilgilendirme bulunmuyordu. Yetiştiriciliği açısından türünün bir önemi var mı? Varsa Orkidemizin türü nedir? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Krkquide , Ophyrs holosericea (Deşdiye salebi) 0-1550 m. rakımda yetiştiği yazıyor kitapta. Ayrıca Mart-Nisan -Mayıs aylarında çiçek açıyor ve Türkiye'de yagın bir bitki.(En çok benzerlik bulduğum bu, dilerim yardımcı olmuşumdur) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim Sayın sukranayalp, tespitiniz ilk gönderdiğim fotoğraflar için sanırım (276'daki) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2006
|
Orchis Anatolica doğrudur, önden bir fotoğrafı var mı? asıl güzelliği orada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
3 nodaki de üzerindeki benekleri ile O. morio (yeşil kanatlı salepe ) benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
sn Dortyuz Anadolu sahlepinin çiçek kurulu daha dolgun ve çiçek rengi de daha şarabimsi değil mi? Sadece üzerindeki benekleri benzettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2006
|
Merhaba! Bende kitaptan şimdi merak edip baktım Ophrys phrygia'ya da benzettim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
|
Doğrusunu söylemek gerekirse fotoğraflardan tanımlamak oldukça zor. İşin içinden çıkamadım. Sanırım benim fotoğrafladıklarım tam olgunlaşmamış Ophrys türlerinden biri/birkaçı. En son eklediğim daha çok Orchis anatolica'ya benziyor. Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Kaybettik...
|
Sayın krkguide, sizi kıskanıyorum bu kadar türün içinde bir yerde oturduğunuz için gıpta etmemek bir orkidesever olarak, mümkün değil. 1000 lercesi türünden hangisi olsa olsun objektivinize poz veriyorlar ya (halen) ![]() ona değer... saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
|
Sayın praecox, Son derece haklısınız. Onları görebilmek büyük şans ve oldukça zor. Doğada iyi kamufle oluyorlar ve sayıları 1 ya da 3. Gezdiğim yerlerde varolup ta göremediğim, farkedemediğim kimbilir kaç tür var. Bu fotoğrafladıklarım sadece bana "merhaba ben buradayım, ben varlığımı sürdürüyorum" diyenler. Verdiğiniz link için çok teşekkür ederim. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Kaybettik...
|
Her konuda olduğu gibi bu konuda da bizden başka diğerlerinin çok daha sistematik çalışmaları var. Salepgiller konusunda sistematik düzgün ve varyasyonları ile işlenmiş devamlı baş vurabileceğimiz bir Kaynak... tabii akademik çalışma sistemlerini, disiplinlerini, ciddiyetliklerini ve prensiplerini gıpta ederek izlediğim birilerinden... Alman'lardan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2007
|
bu bir orkide.fakat ekim ayında olması çok ilginç.Bir hata olmasın?İsmi konusunda yorum yapmak zor.Yaprakları o.anatolicaya benziyor.Ama o değil elbette. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Kaybettik...
|
yok bunun sümbül olmadığı çok kesin. bir orchis veya dactyro. olduğunu düşünüyorum bende çiçekleri tam değerlendiremiyorum bu resimden...kocaeli düzce arası olması da doğal ancak ekimde açmış olması konusunda bende ihtimal vermiyorum ama olabilir de... sonuçta bende bu konuda çok exper sayılmam... ![]() üzerinde etiketi yok muydu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Kaybettik...
|
Evet sanırım bu Dendrobium büyük bir ihtimalle de Dendrobium densiflorum. Çiçeklerini yakından görme şansımız olsa idi bu salkım halinde iki sarı renkde açan Dendrobium griffithianum Dendrobium chrysotoxum türeler arasından da bir yaklaşımda bulunabilrdik. benim favorim Dendrobium harveyanum ise de bu resimdeki o değil. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|