![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Kaybettik...
|
Bu isim bana hiç bir şey ifade etmiyor. Ancak yandan da resim çekerseniz saplarını veya pseudo bulplarını ve/veya rizomunu görüntüliyebilirseniz aklımdaki tahminin doğruluğunun sağlamasını almış olurdum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakları kadife gibi ve çok güzel değişik bir yeşil. Satın aldığım yerde malesef kireçli suyla sulandığı için yapraklarında da kireç lekeleri oluşmuş. Yeni gelen yapraklarda özellikle kireç lekesi olmadığından yeşil rengi ve kadife dokuusnu daha net farkedebilirsiniz. Bakımını nasıl yapmam gerektiği ve nelere dikkat etmem gerektiği konusunda bilgi almak için orkide başlığını okumam yeterli midir yoksa ek bir bilgi gerekir mi acaba bu tür için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Emin olabilirsiniz. Siz jewel orchids diye bilgi verince internette baktım. Jewel orchids başlığı altında haemaria discolor **** ludisia discolor olarak verilen çeşitlere çok benziyor. Beyaz çiçekler açıyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
-
Giriş Tarihi: 25-11-2007
|
Orkide olduğunu sanıyorum. Türü nedir? Önceden çiçek toprağındaydı. Çoğunluk Normal çamkabuğu tavada kavurdum. Biraz mangal kömürü birazda normal çiçek toprağına diktim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
-
Giriş Tarihi: 25-11-2007
|
Ablamdan aldığımda yaprakları daha çok daha geniş daha kısa ve aşağıya doğru sarkıyordu. Sonra bütün yaprakları kurudu. Gereksinimlerini ve orkide olduğunu burda öğrendim. Üç köktü 2si sizlere ömür. Birçokta yavrusu oldu bu arada sanırım ölmeden çoğalayım diye. Yavrulardan İkisi hala duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Kaybettik...
|
Sayın Vildan hanım, bildiğim tanıdığım herhangi bir tür orkideye benzetemedim. En azından salepgillerden olması olasılığı dahi çiçeğin görüntüsü itibarı ile uzak gibi gelirken bana, Alıntı:
Umarım sayın herbaryum veya Mine Pakkaner hanım eya diğer başka bir bilgili üye arkadaşımız bu bitkiyi tanımlar. Arzu ederseniz bu çiçeği tanıyan var mı gibilerden diğer başlıkda da sorun. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın Prarcox. Başka başlığa taşıyacağım.Ben doğadan aldığım toprakla gelmiş olabileceğini düşünmüştüm. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Vildan Hanım, Orobanche olduğunu sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Kaybettik...
|
Alt dilin çentikleri Dactylorhiza romana subsp. romana çok benzemiyor gibi daha çok Dactylorhiza romana subsp. romana x Dactylorhiza sambucina doğal çaprazı gibi... Aslında çok da önemli değil ne olduğu... önemli olan, beni de sevindiren bu değerlerimizin hala var olduğunu görmek duymak... benim için... Sizi de açıkçası böyle güzeliklerin resimlerini çektiğiniz için gıpta ediyorum. Teşekkürler... Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ibrahim37 , sizinle aynı fikirdeyim. kaynak :http://www.vanherbaryum.yyu.edu.tr/f...a/ro/index.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Sayın VİLDAN SÖNMEZ , sizin eklediğinizde orobanche alba kaynak :http://www.parasiticplants.siu.edu/S...ancheAlba3.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Sayın EPHESOS bilgi ve ilgi için çok teşekkür ederim. Ancak Vildan hanımın çiçeği Orobanche Alba olduğunu sanmıyorum. Aynı kararımda ısrarlıyım. Aşağıdaki linke bakarsanız sanırım aynı kanıya varacaksınız. Bence tıpatıp aynısı. http://images.google.com.tr/imgres?i...%3Dtr%26sa%3DG |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Arkadaşlar bu bitki bizim bahçede bolca çıkıyor, bahçe zararlısı olarak biliyordum ,seneye iyice bir inceleyeyim ....... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
aslında dogada buldugum butun bitkileri incelerim ama bu bitkiyi nasıl atladım aklım almıyor dogrusu....;( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|