![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Tesekkur ederim sayin tarumok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar resimlerini koyduğum çiçek orkidemidir. Zira bana resmi çektiğim bahçe sahibi (bahçe sahibi olduğunu sandığım) ısrarla orkide olduğunu söyledi. Bilen varsa cevap verirse sevinirim. Bu arada sayın PRAECOX sizinde cevabınızı önemle beklemekteyim. SAYGILARIMLA. Düzenleyen SAGEN : 14-06-2012 saat 08:21 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Sayın SAGEN, Bunların Lillium olduğu her halinden belli, sanırım bahçe sahibi şaka yapmış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Dayanum olabilir mi?
Uzun yıllardır yetiştirdiğim orkidemin bir kaç kökünü kardeşime vermiştim. Onun evinde çiçek açmış. Daha önce türünü cymbidium dayanum olarak öğrendiğim orkidenin adını teyit edebilirseniz sevinirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Beyazı borulusu ve diğer değişik renk desen ve büyüklüklerde türevleri üretilip satıldı ise de... sanırım tek yanılgı o yıllardan kalan orkide zambağı adıdır. ha bugün o adı anımsıyanınız var mı bilemem ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O halde bahçe sahibinin orkide tanımı için küçük bir nebzede olsa doğru diyebiliriz. Sanırım onunda o zamanlardan kalma bir alışkanlık veya adlandırma ile söylemiş olabileceğini düşünüyorum şimdi. Yani o da kendice haklıymış. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orkidemin adını teyit ederseniz çok sevineceğim. Acaba farklı bir ismi varmıdır. Aynı orkidenin http://www.agaclar.net/forum/759272-post178.htm nolu mesaj da da resimleri var. Düzenleyen feyzon : 09-11-2012 saat 08:04 Neden: Düzeltme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Merhaba arkadaşlar, orkidemin türü hakkında bilgisi olan varmı? Orkidemi yeni aldım ilk defa orkide yetiştiricem ve hiç bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayırlı olsun ilk orkideniz. Orkidenizin türü Phalaenopsis'dir. Vermiş olduğum linkleri http://www.agaclar.net/forum/orkide/3512.htm ve http://www.agaclar.net/forum/orkide/1577.htm incelemenizi öneririm. SAYGILARIMLA... Düzenleyen SAGEN : 12-11-2012 saat 12:05 Neden: düzeltme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2013
|
merhabalar, orkidelerimden ikisinin "phalaenopsis" olduğunu biliyorum. Eflatun olanın yaprak yapısı biraz değişik, bilgilendirirseniz sevinirim. saygılar, bülent ünal |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2013
|
Arkadaşlar orkidemin türünü formda bulamıyorum benzeyen var ama emin değilim yardımlarınızı bekliyorum. Türü bakımı toprağı konusunda bilgiye ihtiyacım var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Yeni Üye
|
Diğer resimler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
bende var aynısı cambria. bakımı sitede var . sayfamda görebilirsiniz. bol aydınlık ve arada orkide besini. çok aşırı sulamayın. arada yapraklarını nemlendirin. sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Yeni Üye
|
Sizin sayfalarınızın bir kısmına bakmıştım çok çeşitli bitkileriniz var hayran kaldım. Ağaçlar kaktüsler harikaydı. Bu orkideyi görmemiştim gözümden kaçtı demekki teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2013
|
Herkes çok güzel ve daha önce görmediğim cins orkide resimleri paylaşmış özellikle oncidium cinsini çok beğendim, istanbul da nerede bulabilirim, fiyatı yaklaşık olarak nedir, bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
İstanbulda yapı marketlerde buluna biliyor. ben bauhaustan almıştım. bayrampaşa bauhaus, praktikerde görmüştüm baya oldu ama, tekzendede vardı merterde . ordanda bir arkadaşa aldık. şu anda varmıdır bilmiyorum. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2010
|
Merhaba, Baumaxten bir orkide satin aldim ama türünü bilmiyorum. Phaleonopsis olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
bana göre bu bir phalaenopsis türü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
yapraklarını koyun çiçekten net bilgi alamazsınız. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2013
|
selamlar. orkidelerimin resimlerini çektim. az sonra başarabilirsem link vereceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Yeni Üye
|
Merhabalar, orkide yi hep görürdüm; fakat hiç sahip olmamıştım. Yeni evim için dün bir tane aldım. Torf da satın aldım. İnternetten edindiğim bilgiler ile minik şeffaf saksılarını değiştirdim. Geniş yeri olsun istedim. (Saksısından çıkarınca her bir kökünü temizledim. Hiç kahverengi kök yoktu neyse ki...) Çiçek çok hoşuma gidince bu gün bir tane daha aldım ![]() Saygılarımla, Serdar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Yeni Üye
|
Resimler çok kocaman olmuş. kusuruma bakmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Ağaç Dostu
|
Saksılardan kare olan sanki altında deliksiz bir saksı gibi görünüyor. Diğerini bilemedim. Genel pratik, drenajı iyi bir saksı kullanmak şeklinde. Dipleri delik delik orijinal saksılar bu konuda çok iyi. Sizin kare saksı suyu tutacakmış gibi duruyor. Bir de torf demişsiniz ama sanırım en az iki katman var, üstü ağaç kabuğu gibi duruyor, arada da başka bir katman mı var? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Yeni Üye
|
minik bir soru: Yukarıda gördüğünüz saksıların altında mıcır var 2cm. (orkideler için satılan taşlardan) mıcır olduğu için, alt tabağına su koysam, nasılsa kökler suda kalmayacak. böylelikle hem nem ihtiyacını hem de su ihtiyacını karşılamış olur muyum? hep tabağına suyunu koyarım, emeceği için suyu, şok vs. şeylerde yaşamaz. su ihtiyacını da mütemadiyen tabaktan emse? düz mantık, ok diyor; ama sizlerin profesyonel mantığı bu fikre nasıl bakar? syg. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Yeni Üye
|
2 çeşit orkide torfu aldım. biri lifli yumuşak, diğeri kabuk evet. annemin yorumu: ortaya yumuşakları koyalım ki kökler istediği gibi gezsin dedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|