![]() |
|
![]() |
#241 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-08-2011
|
Merhabalar; Sincan'da bir bahçede gördüm bu güzellikleri. Bahçe sahibi bu çiçeği ev yapılacak olan bir arsalarından yıllar önce alıp bahçesine dikmiş. Bitkinin toplam boyu 1 metre civarındaydı. Acaba bir orkide türü olabilir mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Hayır yabani glayöl soğanlı bir bitki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
orkidemin türü nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
İkiside phaleneopsis sadece renkler farklı. sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Bugün Baumax dan çiçeğinin rengini çok beğendiğim ama çok da sağlıklı görünmeyen bir orkide çeşidi aldım. Ancak türünü bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
buna benzer bende var cambria orkide sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
bir de beyaz olanın saksısı cam ve altında delik yok, saksı değiştirmem gerekir mi? gerekliyse çiçekler geçtikten sonra mı değiştirmem gerek? normal bir çiçeğin saksı değiştirmesi gibi değildir sanıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-07-2013
|
geçen hafta sonu bir marketten aldım susuzluktan büzüşüp kalmıştı eve gelince bu hale geldi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
zaten oda phal. vet aynı koşullarda yetişir. çiçekleri farklı ama oda bir phal. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Bu orkidenin cinsi nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
orkideniz bir Dendrobium. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-09-2013
|
Merhabalar , 3 hafta kadar önce Yalova'da bir seradan aldığım orkidenin fotoğrafı aşağıda. Dendrobium olma ihtimali üzerinde duruyorum fakat kafamı kurcalayan 2 şey oldu. Birincisi; Dend.lerde olması gereken boğumlar, belirgin değil - yaprak yapısı (yuvarlak bitimi ve doku) farklı, dend.lerdekinden çok çok uzun boylu dalları var. ( aldığım seradaki en küçük orkide bu idi, diğerlerinin boyu 1.5 metreyi bulmuş ve dahi geçmişti) İkincisi; sera sahibi , yerel bir orkide olduğunu söyledi. Yerel olmadığını yaptığım araştırmaya dayanarak tahmin ediyorum ama, baktığım dend. fotoğraflarına da benzetemedim. Kuru çiçeklerini gördüm; salkım halinde aşağı doğru sarkmış biçimde - beyaz veya benzer açık bir renk idi. Sera sahibi 15 gün kadar açık kaldığını söyledi. Kök yapısı dend. ile aynı. Beyaz, 3-4 mm çapında daire şekilli uzun saçak kök... Fikrinizi alabilirsem sevinirim; zira phal ve camb. yanında duruyor ; fakat yoğun olmamakla birlikte yaprakları sararıyor. catt. grubunun yanına almak konusunda kararsızım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Bitkiniz bir dendrobium.Serin ve ıslak sever.Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2013
|
Merhabalar orkidelerle ilgili cok engin insanlarin oldugu bu siteye uye olduğum için cok sansliyim orkide konusunda bilgim yok bitkimi gunes goren bi yerde tutuyorum gun boyu gunes aliyor gecen sene bauhous tan almistim bi kac ay cicek verdi o zamandan beri suluyorum ve yalnizca yaprak cikiyor. Ilk aldigimda ciceklerin ciktigi dallar kurudu simdi yenileri cikti yalniz dallarin birinde cicek acacagini sandigim halde orda da yaprak cikti bunun sebebini ve orkidemin türünü ogrenebilirsem memnun olurum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2013
|
Çok sağolun bayadir bakıyorum artik umudu kesmistim Bide çiçek verse artık güzel olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
catlea türü bendede var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Dendrobium phalaenopsis ( Dendrobium bigibbum ) olduğuna karar verdim. Resmi tam açtığında bu hale gelmişti ![]() File:LR030 72dpi Dendrobium phalaenopsis (Wiki).jpg - Wikipedia, the free encyclopedia Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2014
|
orkidemin türü nedir?
ben de orkidemi bir marketten aldım ve türüne dikkat etmemiştim phal midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2014
|
![]() Çok teşekkür ederim Sayın dinozor fakat bu çok önceki fotoğrafı şu anda tüm çiçeklerimizi döktük yeni çiçek sapı çıkartıyoruz bakalım hayırlısı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2014
|
Orkidem
Selamlar orkidemin türünü ögrenebilirmiyim sizden benim için çok değerli nasıl bakmalıyım ne yapmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
orkidem
merhaba arkadaslar dün annem bana almanyadan 3 tane orkide getirdi biri phalaenopsis biri denrobium ama bu orkidenin tam olarak hangi tür oldugunu bilemedim acaba cambria mi? bakimi nasil bide bunun saksi harci diyer orkidelerden farkli bilgi verebilirseniz sevinirim saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|