![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın TARUMOK; Birde bu türlere evde nasıl bakım uyguladığınızla ilgili bilgi verebilir misiniz? Yani bulundukları ortamın gece ve gündüz sıcaklığı, nem durumu nedir, ışık durumu, nem durumunu nasıl sağlıyorsunuz? Terrarium ya da paludarium kullanımınız varmı? Gibi, gibi, gibi... ![]() SAYGILARIMLA. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Alıntı:
Evdeki bakımları bilindik bakımlar.Nem oranı %50-60 arası tutmak için,bulundukları ortama nemli tüf taşları yerleştirdim.Bitkiler tamamen şeffaf kutular içinde bulunuyor.Sıcaklık gündüz 22-23,gece 15-16 derece(odanın penceresi her gece açık bırakılıyor.Çiçeklenme için çok önemli).Sabah güneş doğumundan saat 10'a kadar direk güneş ışığı(kış mevsimine girdiğimiz için) alan doğu penceresi.Bitkilerin tamamı aynı yerde durmakta.Bu da nemin korunumunu artırıyor.Hiç zor bitkiler değil.Herkes rahatlıkla ev ortamında bakabilir.Sayı fazla olunca sulama biraz uzun oluyor o kadar.Tabi o muhteşem çiçekleri görünce tüm yorgunluk bir anda bitiyor.Ayrıca onlarla uğraşmak beni çok rahatlatıyor.Günün tüm stresini onlara bakınca atıyorum.Sırada cattleyalar var.Onların çiçeklerini de açar açmaz ilgili başlığa koyacağım. saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Selam arkadaslar, Bundan bir ay önce iki tür Paphiopedilum almistim. Ikisinde de tomurcuk vardi. Yesili olan hemen bir hafta sonra cok güzel acti, diyeri koyu renkli olani 3 haftadir bu sekilde duruyor. Acaba Paphiopedilum türlerde de yer degisimi gibi bir sorun oluyormuki, ikiside ayni türden oldugu icin diyeri acaba acmayacak diye teredüt etmeye basladim dogrusu. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tek kelimeyle çok güzeller. Biraz sabır oda açmak üzere. Kendini hazır hissettiği an oda tüm güzelliğini sergileyecektir diğerinde olduğu gibi. SAYGILARIMLA. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Gecen hafta benim nazli fistigim acmayacak diye kara kara düsünürken bu hafta ici güzel bir yol katletti .. Nedenini bilmiyorum renkleri cok yogun oldugundan herhalde, yesil türünden tam 5 hafta sonra acti. Son resimdede gördügünüz gibi boynu halen büyük, ama buda sanirim son gücünü acmaya harcadigi icin öyledir, actiktan sonra sanirim diyeri gibi basi dik duracaktir ....buyrun arkadaslar, bu hafta ici sali günden itibari ile adim adim...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen incii : 02-12-2012 saat 21:45 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Simdi benim sadik Paphiodedilum sanki bana yan yan bakiyor gibiydi, yenileri gelince bizi uttu der gibi bakiyorlardi.... Beni bu yil ikinci kez mutlu edenleri de ekleyim dedim, olurya küserler sonra ..![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|