View Single Post
Eski 18-11-2012, 19:17   #147
tarumok
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Sayın TARUMOK;

Birde bu türlere evde nasıl bakım uyguladığınızla ilgili bilgi verebilir misiniz? Yani bulundukları ortamın gece ve gündüz sıcaklığı, nem durumu nedir, ışık durumu, nem durumunu nasıl sağlıyorsunuz? Terrarium ya da paludarium kullanımınız varmı? Gibi, gibi, gibi...

SAYGILARIMLA.
Geç cevabım için özür dilerim.
Evdeki bakımları bilindik bakımlar.Nem oranı %50-60 arası tutmak için,bulundukları ortama nemli tüf taşları yerleştirdim.Bitkiler tamamen şeffaf kutular içinde bulunuyor.Sıcaklık gündüz 22-23,gece 15-16 derece(odanın penceresi her gece açık bırakılıyor.Çiçeklenme için çok önemli).Sabah güneş doğumundan saat 10'a kadar direk güneş ışığı(kış mevsimine girdiğimiz için) alan doğu penceresi.Bitkilerin tamamı aynı yerde durmakta.Bu da nemin korunumunu artırıyor.Hiç zor bitkiler değil.Herkes rahatlıkla ev ortamında bakabilir.Sayı fazla olunca sulama biraz uzun oluyor o kadar.Tabi o muhteşem çiçekleri görünce tüm yorgunluk bir anda bitiyor.Ayrıca onlarla uğraşmak beni çok rahatlatıyor.Günün tüm stresini onlara bakınca atıyorum.Sırada cattleyalar var.Onların çiçeklerini de açar açmaz ilgili başlığa koyacağım.

saygılarımla.

tarumok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön