![]() |
|
![]() |
#61 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Sayın Asya Lotus, çiçeğiniz muhteşem.Acaba yavrusu yok mu yanından çıkan?Bana göndermeniz mümkün müdür yavrularından? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Ben onu geçen sene aldım, iklime adaptasyon için en az 2-3 sene gerektirecektir. Yeni yavrusu daha vermedi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
peki nereden bulabilirim bu çiçekten? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
http://www.ebay.com/itm/Paphiopedilu...#ht_3971wt_905 burda bakabilirsiniz... Düzenleyen Asya_lotus : 04-12-2011 saat 00:28 Neden: yanlış linki verdim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Bu habere çok sevindim en yakın zamanda olur inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Paphiopedilum leeanum
Birinci derece melez (veya birincil melez, Türkçesi konusunda emin değilim, İngilizce "primary hybrid" olarak adlandırılıyor), "Paphiopedilum spicerianum × Paphiopedilum insigne" melezi. ![]() Elimdeki birkaç bitkiden ilk açanı bu. Rizom üzerinde 7-8 veya daha fazla gövdeye/sürgüne sahip yetişkin boy bir bitki, üzerinde iki çiçeği var. ![]() Henüz açmamış olan gonca ![]() Çiçeğin yandan ve arkadan görünümü ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller.Bu çiçekten istiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Goncaları benziyor, aslında bitkilerin yapıları da benzer gibi ama çiçeği görmeden kesin birşey söylemek de pek mümkün değil. Sonuç birkaç güne belli olur gibi, siz de güle güle büyütün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
paphiopedilum leeanum
Dün geldi bana.Çok güzel bir orkide. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Acaba çiçekte bir sorun mu var?Bazı yapraklarında sararma,dipteki küçük yapraklarda kararma ve bazı yapraklarında nokta şeklinde kararma mevcut.Substrat ta pek sağlıklı görünmüyor ama substratı değiştirmek pek mümkün görünmüyor çünkü üzerinde bir adet açmış çiçek ve iki adet gonca mevcut.Ne yapmamı önerirsiniz?İnşallah bir sorun yoktur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2011
|
Sayin Tarumok Daha once paphiopedilum leeanum yetistirmedim. ben phalaenopsis yetistiricisiyim. Benden cok daha tecrubeli uyeler de var forumda ancak gonderdiginiz son mesajin en alttaki fotografindaki goruntu bana ''pseudomonas'' i animsatiyor. o koyu renk lekenin etrafinda belirgin bir sari cerceve ve islak(hafif yagli gibi) bir goruntusu varsa ve gunden gune buyuyorsa kesin pseudomonastir. Eger o koyu lekecige yakindan baktiginizda, sanki yanmis da sonradan kurumus gibi bir gorunum varsa da, fizyolojik bir tepki oldugunu soyleyebilirim. Ne yapmaniz gerektigi konusunda; Pseudomonas ise, o bolgeyi kesip ondan kurtulmaniz en dogrusu olur. Zira bu bitkinin yakinlarinda baska bitkiler var ise bulasma olasiligi vardir. En alttaki yapragin kararmasiyla alakali olarak, gormeden, pek yardimci olabiliecegimi sanmiyorum. umarim bir kok rahatsizliginin belirtisi degildir... Kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
paphiopedilum substratına dikkatli baktığımda,kırk ayaklı diye tabir edilen böcek türüne benzer bir kaç böcek gördüm.Almaya çalıştım fakat saksının içine kaçtılar.Sayın hocam ne yapmam gerekli acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
paphiopedidum henryanum size geldikten ne kadar süre sonra çiçek açtı?Siparişiniz ne kadar sürede geldi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
Bora Bey, demekki paphiopedilumlarda tıpkı phalaenopsisler gibi yıl boyunca çiçekleniyor.Yanılıyor muyum?Bakımı konusunda neler yapmaktasınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Torumok; Yıl boyunca demeyelim.Phalaenopsisler de yıl boyunca açmıyorlar.Ama 2 kere iyi bakımla Pah.ler 3 kere görüldüğü bilgisi var. Öncelikle nasıl bakım yaptığımdan önce elimdeki orkideleri iyi tanımaya ve isteklerini en ince ayrıntısına kadar incelemeye çalışıyorum. Örneğin elimdeki bu Paphiopedilum, Paphiopedilum insigne "Harefield Hall". Bakım:Yüksek dereceli bakım isteği Çiçeklenme dönemi:Erken bahar ve geç kış. Sıcaklık isteği: 11 c ye kadar dayanan optimal 22-24 C.Gece gündüz sıcaklık farkı ister.Fark derin olabilir.11 C kadar.Ancak benim uyguladığım gece 16-17C gündüz 21-22 C.Yani genelde ılık ve kontrollu sıcaklık isteği var((ağırlıklı çiçeklenmede serinlik isteği) Nem:Yazın yüksek nem.Ortalama %50 nem oranı.Ben %40-55 uyguladım. Ph isteği:5,5-8.Genelde 7-7,5 gübrelemede, 6,5 düz sulamada uyguladım. Sertlik:Gübrelemede 350-400 microsiemens, düz sulamada 50-150 microsiemens aralığı uyguladım. Işık:Sabah güneşi alan aydınlık salon ortamımda kaldı.Işık ölçerim güneş aldığı zamanda 2000 Fc, güneş almadığı sırada 750-1000Fc ışıklanma.Salonum Kuzey Doğu cephedir.Günde 3 saat çapraz güneş alır.Saat 8 ile 11 aralığı.Öğleden sonra Kuzay cephe güneş yansımasına açıktır. Gün ışığı süresi:15 saat ışıklanma, 9 saat kesintisiz karanlık. Sakın ola bunlar kafanızı karıştırmasın.Bu ölçümler benim kişisel merakımdan yapılmış ölçümlerdir.sabah güneşi alan bir yerde nem ve sıcaklık ile sulamaya dikkat ederseniz de olacağından eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Kaybettik...
|
Arkadaşlar bir konuyu atlıyorsunuz. B.Unver bey bakın bakalım çiçeklenme nerden oluyor? Bakın bakalım phap.lar da Phal.ler gibi aynı bitkiden çiçekleniyor mu? Balki o zaman senede bir kaç kez çiçeklenmenin nedenini anlarsınız. Phap.lar Vandalar veya Phal.ler gibi değiller. Monopodial değil sympodial dırlar. dolayısı ile ne kadar yavru rizom, rizoid o kadar çiçek. bu cyclusu kaydırmak memnun edici olmaz genelde ileriki yıllarda. hormonal veya lethal sorunlar yatar kökünde. saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hocam, Bu noktada sizin derin bilginizden yararlanmamız gerekli. Ben yanlızca kısa sürede bitkinin genel isteğine göre neler yaptığımı anlatmaya çalıştım.Elbette sizin bakım prosedürünüzle kıyaslarsak bizimki ilk okul seviyesinde kalabilir. ![]() Sizin sorunuza ben şu anki bilgimle cevap veremem.Ama öğrenmeye de hazırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hocam, Anladığım kadarıyla pah. lar yavru rizomlarından çiçeklenecek.Bu yavruların büyümesi ve çiçek verecek duruma gelmesi ne kadar sürmektedir?Bitkinin cinsine göre farklılık göstermekte midir? saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|