View Single Post
Eski 07-03-2012, 21:31   #87
B.Unver
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 205
Sayın Torumok;

Yıl boyunca demeyelim.Phalaenopsisler de yıl boyunca açmıyorlar.Ama 2 kere iyi bakımla Pah.ler 3 kere görüldüğü bilgisi var.

Öncelikle nasıl bakım yaptığımdan önce elimdeki orkideleri iyi tanımaya ve isteklerini en ince ayrıntısına kadar incelemeye çalışıyorum.

Örneğin elimdeki bu Paphiopedilum, Paphiopedilum insigne "Harefield Hall".

Bakım:Yüksek dereceli bakım isteği

Çiçeklenme dönemi:Erken bahar ve geç kış.
Sıcaklık isteği: 11 c ye kadar dayanan optimal 22-24 C.Gece gündüz sıcaklık farkı ister.Fark derin olabilir.11 C kadar.Ancak benim uyguladığım gece 16-17C gündüz 21-22 C.Yani genelde ılık ve kontrollu sıcaklık isteği var((ağırlıklı çiçeklenmede serinlik isteği)

Nem:Yazın yüksek nem.Ortalama %50 nem oranı.Ben %40-55 uyguladım.

Ph isteği:5,5-8.Genelde 7-7,5 gübrelemede, 6,5 düz sulamada uyguladım.

Sertlik:Gübrelemede 350-400 microsiemens, düz sulamada 50-150 microsiemens aralığı uyguladım.

Işık:Sabah güneşi alan aydınlık salon ortamımda kaldı.Işık ölçerim güneş aldığı zamanda 2000 Fc, güneş almadığı sırada 750-1000Fc ışıklanma.Salonum Kuzey Doğu cephedir.Günde 3 saat çapraz güneş alır.Saat 8 ile 11 aralığı.Öğleden sonra Kuzay cephe güneş yansımasına açıktır.

Gün ışığı süresi:15 saat ışıklanma, 9 saat kesintisiz karanlık.

Sakın ola bunlar kafanızı karıştırmasın.Bu ölçümler benim kişisel merakımdan yapılmış ölçümlerdir.sabah güneşi alan bir yerde nem ve sıcaklık ile sulamaya dikkat ederseniz de olacağından eminim.

B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön