agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-11-2011, 20:18   #1
Yeni Üye

beyaz orkide84's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2011

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SerDag Mesajı Göster
sevgili beyazorkide84,
mümkün olduğunca size yardımcı olacağım.
1- orkidenizin kökleri ışık almalı. dış saksıdan çıkartın.
2- yapraklara su sıkmakla olmaz. göbeğine su gelmemeli. tozlanırsa yaprakları nemli bir kağıt havluyla silmekle yetinin.
3-asıl sulama şu şekildedir: haftada 1 gün, sabah saatinde, saksısıyla bir su dolu kaba oturtun. su saksının alt deliklerinden girip üst seviyeye dek gelmelidir. ancak göbeğe dolmamalıdır. hava kabarcıkları çıkar, bitmelerini bekleyin.sonra saksıyı kaldırın. içindeki tüm suyun akmasını bekleyin. tabağında su birikmemelidir.
4-dalındaki çiçekler solduysa, dalda bir tomurcuk oluşumu görünmüyorsa dalı bir keski ile kesin.
5- yaprakların aşağılara serilmesi, yumuşaması susuzluk belirtisidir.
6- havalandırılabilen, ışıklı bir yerde durmalı. ancak cama yapışmamalı, yapraklarında yanık oluşur.

l i t t l e gardener
sevgili ser Dağ
önerileriniz için teşekkür ederim. söylediklerinizi uygulayacağım. fakat çiçekçi bunu atın kökleri kurumuş dedi. orkidenin resimlerini yükledim. eğer sizin dediğiniz gibi bakımını yaparsam yaşarmı? yoksa ekstrem bi uygulama gerekiyormu. ben köklerini içeri tekrar sokmak için saksının toprağını çıkarıp sonra tekrar çiçeği yerleştirdim . ölü kökleri temizledim.fakat çiçeğin yeşil kısmına yakın yerlerinin rengi yeşil değil beyazımsıydı ve cansız duruyordu.Ama kök uçları yeşil. sizce çiçek ölmüşmü?

beyaz orkide84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2011, 20:30   #2
Ağaç Dostu

fkopar's Avatar

Giriş Tarihi: 11-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beyaz orkide84 Mesajı Göster
sevgili ser Dağ
önerileriniz için teşekkür ederim. söylediklerinizi uygulayacağım. fakat çiçekçi bunu atın kökleri kurumuş dedi. orkidenin resimlerini yükledim. eğer sizin dediğiniz gibi bakımını yaparsam yaşarmı? yoksa ekstrem bi uygulama gerekiyormu. ben köklerini içeri tekrar sokmak için saksının toprağını çıkarıp sonra tekrar çiçeği yerleştirdim . ölü kökleri temizledim.fakat çiçeğin yeşil kısmına yakın yerlerinin rengi yeşil değil beyazımsıydı ve cansız duruyordu.Ama kök uçları yeşil. sizce çiçek ölmüşmü?
Hocam kökleri kurumuş gibi durmuyor. Bendeki orkidelerden birinin kökleri daha zayıf ve az olmasına rağmen yaşıyor. yeni yaprak çıkarmaya başladı. bence atmayın. bakmaya devam edin. kuruyacağını sanmıyorum.

fkopar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2011, 23:21   #3
Yeni Üye

beyaz orkide84's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fkopar Mesajı Göster
Hocam kökleri kurumuş gibi durmuyor. Bendeki orkidelerden birinin kökleri daha zayıf ve az olmasına rağmen yaşıyor. yeni yaprak çıkarmaya başladı. bence atmayın. bakmaya devam edin. kuruyacağını sanmıyorum.
teşekkür ederim...

Eski 24-11-2011, 22:12   #4
Ağaç Dostu

SerDag's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2009
Galeri: 7
Sayın beyaz orkide84,
Göbek yakınındaki kökler kuruyup beyazlayabilir içleri boş gibi pörsüyebilir önemli değil bu. Taze kökler verecektir yeniden. Saksı içindeki kökler bana kuru görünmedi. Bana harç biraz kuru göründü. En son ne zaman suladınız? Saksıda bol delik olmalı, su akıp gitmeli. Kökleri kurusa ortada yeşil yaprak filan kalmaz. Çiçekçiye aldırmayın.
Orkide için Vilmorin'in özel sıvı gübresi var. Uzun süre kullandım. Ancak ben Vilmorin'in, çiçek açan bitkiler için sıvı gübresine geçtim. Çünkü "iz element katkılıdır" yazıyor. Ötekinde yazmıyor. Bu yeni Vilmorin ile orkidelerde gözle görülür bir gelişme oldu. Sanırım suyla akıp gitmiyor, "iz element" meselesinin sırrı burada. Dinlenme söneminde gübreye boğmayın. 2-3 yeni yaprak çıkartacaktır. Sonra yeni bir çiçek dalı verecektir. Ancak bol ışık alabildiği bir yere konmalıdır.

Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:22 Neden: ek
SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2011, 11:43   #5
Yeni Üye

beyaz orkide84's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SerDag Mesajı Göster
sayın beyaz orkide84,
göbek yakınındaki kökler kuruyup beyazlayabilir içleri boş gibi pörsüyebilir önemli değil bu. taze kökler verecektir yeniden. saksı içindeki kökler bana kuru görünmedi. bana harç biraz kuru göründü. en son ne zaman suladınız? saksıda bol delik olmalı, su akıp gitmeli. kökleri kurusa ortada yeşil yaprak filan kalmaz. çiçekçiye aldırmayın.
orkide için Vilmorin'in özel sıvı gübresi var. uzun süre kullandım. ancak ben Vilmorin'in, çiçek açan bitkiler için sıvı gübresine geçtim. çünkü "iz element katkılıdır" yazıyor. ötekinde yazmıyor.bu yeni vilmorin ile orkidelerde gözle görülür bir gelişme oldu. sanırım suyla akıp gitmiyor, "iz element" meselesinin sırrı burada. dinlenme söneminde gübreye boğmayın. 2-3 yeni yaprak çıkartacaktır. sonra yeni bir çiçek dalı verecektir. ancak tül ardında bol ışık alabileidği bir yere konmalıdır.

l i t t l e gardener
sayın serdağ
sulama haftada bir yapıyorum. ama banada o su yetmiyor gibi geliyor. Saksısının altında delik var. ayrıca nem alsın diye saksının altına su dolu bi kap bıraktım.(saksı suya temas etmiyor) kaloriferin üzerine koydum ki buharlaşıp nem yapsın diye.belki harcında bi problem olabilir. bide bahsettiğiniz gübre çiçekçilerde varmı nerden temın edebilirim.benım kullandığım gübre işlem sonrası köklerde beyaz kalıntılar yapıyor.normalmi onu bilemiyorum.VE çiçeği daha fazla riske atmak istememiyorum. sanırım orkidede besın problemı de var . çünkü o resimleri yükledikten sonra şu an üstten 4_5 kök kurudu.Çiçek falan açmasından vazgeçtim, kurumasın yeter. umarım tamamen kaybetmem..

Ve bu arada ilginiz için hepinize teşekkür ederim...

Düzenleyen beyaz orkide84 : 02-12-2011 saat 17:59
Eski 26-11-2011, 12:50   #6
Ağaç Dostu

Asya_lotus's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2007
Galeri: 41
Phalaenopsis sulama bir kapta daldırma yapılabilirsınız. Böylece 15-20 dakika suda tutun, böylece bitki 10 gün için yeterli nem olacak.

Asya_lotus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2011, 20:20   #7
Ağaç Dostu

SerDag's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2009
Galeri: 7
Sayın asya lotus'a katılıyorum. Daldırma yapıp hava kabarcıkları bitene kadar bekleyin. Tüm harç ıslanacak. Kaldırın ve su aksın. Sonra tabağa koyun. Harçtaki nem tüm hafta yetecektir.
Nem ve su kabını unutun, kaloriferden uzaklaştırın. Orkide kalın yapraklı bir bitki ve sulu kapla nem sağlayacağım diye uğraşmayın. Bu tür işlemler küpeli gibi nem delisi çiçekler için faydalı.
Gübrenizi çok sık kullanmamanız gerekiyor. Ayda bir. Gübre dozunu fazla mı tutuyorsunuz? Beyaz kalıntı bırakmamalı. Sıvı gübreler suda erirler ve gözle görülür belirgin kalıntı bırakmazlar. Bu gübreyi vermeyi durdurun derim.
Vilmorin gübre, pekçok AVM'nin Bahçe bölümünde, Bauhaus gibi ev malzemeleri merkezlerinde, bazı Migros'ların çiçek bölümlerinde falan satılıyor. Kaliteli bir sıvı gübredir. Dozu arkasında yazar, kapağın yarısı 2 Litre suya dökülür.
Kökler bana kalorifer alevinden kuruyor gibi geliyor. Yapraklarda yumuşama yok değil mi? Göbekte kararma?

Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:01
SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2011, 17:55   #8
Yeni Üye

beyaz orkide84's Avatar

fazla gübre vermiyorum aslında . zaten şu an bıraktım. ama ben sulama sırasında 1 2 dk bekletiyordum. göbekte kararma ve yapraklarda yumuşama var. ben en iyisi önerilerinizi dikkate alıp hem gübreyi değiştireyim hemde çeçeğin yerin değiştirip sulamaya dikkat edeyim..

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025