![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunlar olmuyorsa dikkat edilmesi gereken birşeyler vardır demek, bence keyfini çıkarın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn. Ephesos, Sn.Praecox, ''bitkinin yorulmasından, zayıf düşmesinden ve bu sebeple hastalanıp onu ölüme götürmesi'' gibi bir bilgiden bahsetmişti sanıyorum, başlığın birinde. Acaba benmi yanlış hatırlıyorum. Bu sebeple onun fikrini almak için yazma ihtiyacı hissettim. Benim orkideler müdahale etmezsen (sapı kesmez isem) 12 ay çiçekli kalacak gibi görünüyorlar. Çiçek uğruna orkideleri kaybetmeyeyim. Endişelendim, zira şimdiye kadar başlıklardan öğrendiğim birkaç ay çiçekli kaldığı. Yoksa be istemez miyim çiçekli olmasını. Nazar değecek diye korkuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2007
|
Phal'im
Merhaba arkadaşlar, İlk ve tek orkidemin fotograflarını eklemeye çalışacağım, saksısındaki köklerdeki daha dogrusu yesillik normal mi ilk etapta neler yapayım, desteklerinizi bekliyorum... Bir göz atıp, he hangi bir aksaklık varsa uyarırsanız sevinirim. resimleri cep telefonumla çektim inşallah iş görür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2009
|
küçük beyaz bir böcek var saksımızda
Sayın Praecox Öncelikle bugüne kadar verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim. Hastalıklı dallarımızı kestikten sonra 3 yeni kök, biri kökten diğeri daldan olmak üzere 2 yeni dal verdik. Şimdilik herşey yolunda görünüyor. Hızla büyüyoruz. Keikilerde ise gelişme biraz daha yavaş ama onlarda sağlıklı görünüyor. Size danışmak istediğim konu ise, bu gün saksıyı incelerken küçük beyaz bir böcek gördüm. Sadece bir tane görebildim. Çok yayılmışa benzemiyor. Sorun yaratmasından endişe ediyorum. sizce toprağı açıp yakalamalı mıyım, yoksa bir ilaç mı kullanmalıyım. Her iksinde de gelişimi devam ederken zarar vermekten korkuyorum. Görüşlerinizi bekler, kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|