Merhaba,
Ekte orkideme ait fotoğraflar mevcut... bir kaç yerinde renk değişiklikleri oldu ve yapraklarının üzerinde pütürler oluştu, o yüzden onu kaybetmekten korkuyorum... fotoğraflarda renk değişikliklerini kırmızı ile işaretledim,
bir de 2 senedir yeni sürgün vermedi fakat sürekli yeni yaprak çıkartıyor,
toprağında dün akşam gözle zor görülebilen minicik beyaz yaratıklar gördüm ve o moral bozukluğu ile orkidemi toprağından (toprak değil ama adı her neyse) ayırıp çok sıcak suda bu karışımı yıkadım ve böceklerin gitmesi umudu ile balkona kuruması için bıraktım... sizce orkidemi yine bu karışımın içine koymalımıyım yoksa başka bir çözüm mü bulmalıyım? bir de orkidemin genel durumu kökleri iyi gibi görünüyordu, rengi çok yeşil değil köklerin fakat yumuşama yoktu sizce sağlığı yerinde mi? (Bu arada orkide besinini yeni aldım bundan önce hiç kullanmamıştım, bitkim ışık alan bir yerde fakat direkt olarak güneşte değil, evimiz kaloriferli ve 2 senedir bende ve aynı koşullarda yaşıyor ilk aldığımda çiçekli idi çiçekler döküldükten sonra 3 boğum alttan kestim ve dalın tamamı odunsulaştı, bunun üzerine dibine yakın bir yerden kestim dalı ondan beri ses yok...

)
Teşekkürler...