![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
merhaba, benim phalimin gövdeyesine yakın yaprak kenarlarında sıra sıra damlacıklar var bunun neden olduğunu söylermisiniz. phalim şu an dinlenme sürecinde. çiçek sapınıda dipden kestim, bu durum bir haftadır var bende sulamayı kestim. yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik...
|
Damlacıkların en baş sebebi (başka etkenler böcekler vs. yok ise) gün içindeki gerekenin üzerindeki ısı farkının fazla olmasındandır. Gece ısı gereğinden fazla düşüyor gündüz de farkın 5'C den yüksek ısya ulaşması bu yapışkan ballı damlacıkların oluşumuna neden olur. Bu damlacıklar ilerde mantari hastalıklara neden olabilir su ile silin. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn. Praecox, Orkidelerim yaklaşık 7 aydır çiçekliler. Ben aldığımda çiçekli idiler. Çiçeği dökülenler sap kesimi sonrası tekrar çiçeklendi. Ayni zamanda yaprak da çıkardılar. Bu kadar uzun süre çiçeklenmelerine izin vermemem mi gerek. Vereceğiniz yanıt için şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Sayın Praecox "Yağmur suyuna ECsi (suyun iletkenliği) 200 (µS) mikroSiemens olana dek bekletilmiş şebeke suyu ekleyin. Sonra bu suyun değeri 700-800 µS olana dek gübreyi ekleyin." 800*0.625 =500 ppm TDS hesaplaması doğrumudur?Ayrıca bazı kaynaklar azot miktarının 150-200 ppm olması gerektiğinden bahsediyor.Ne dersiniz? Saygılarımla ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|