![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2008
|
praecox ben orkideler hakkında pek fazla bilgiye sahip değilim, internette sadece resimlerinden araştırabildim, avatarımda olan resim arkadaşımdan aldığım orkideciğin annesinin resmi yani eğer becerebilirsem büyüyünce böyle olacak. Ama dediğim gibi ismini bilmiyorum![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2008
|
Merhaba Sn. asel, Yavru orkideniz hayırlı olsun, çiçeklensin, zevk versin. Öncelikle, orkidenizin cinsinin piyasada en cok görülen Phalaenopsis olduğu bilgisiyle yola koyulabilirsiniz... Ben de bir orkide acemisi sayılırım; ama öğrenme yolunda sanırım biraz daha tecrübeliyim. Bu nedenle orkide için değil de kolay yoldan öğrenme için tavsiyede bulunabilirim. ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3512 linkinde orkidenizle ilgili, bir sürü farklı siteden ve kitaptan ancak toparlayabileceğiniz bilgileri birarada bulabilirsiniz. Özellikle dikim için kullanılması gereken karışımları (substrat terimi ile ifade edilir) buradan öğrenin; çünkü doğadan topladığınız malzemeyi dezenfekte etmeden doğrudan kullanmak ilk ve bir ikincisini gerektirmeyen bir hata olabilir. Buradaki bilgiler, sorular ve cevaplar, inanın çok zaman kazandıracaktır; zira başlangıç aşamasındaki (hatta daha ötesi) birinin sorabileceği temel şeyler büyük ölçüde burada cevaplanmış olarak var. Tabii Orkideler başlığı altında işinize yarayabilecek başka alt başlıklar da bulunuyor; hastalıklar, zararlılar, mantarlar vs. ile ilgili. Hani "burada yapılmışı var" derler ya, aynen öyle. ![]() Kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
|
|