Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi phal
sulamak için köklerin ve substratın tamamen kurumasını beklemiyorum(saksı cidarında buğulanma var ama substrat kuru görünümde iken suluyorum)ortamın nem oranı sanırım dengeli olmalı çünkü orkidelerimin yanında 120 ltlik tropikal bir akvaryumum var ve gün içerisinde önemli oranda buharlaşma oluyor,ne kadar yansır bilemem tabi?benim korkum fazla suluyor olmak ancak bu takıntıyla çiçeklerimi susuz bırakmak istemem.yardımlarınız için çok teşekkürler,saygılar
|
Tamda burda yazduklarınızla bir hata yaptığınızı bitkiyi fazla suladığınızı yazmışsınız. Pahllerdeki saydam saksıların en önemli özeliklerinden biri de bu buharlaşmayı görebilmemiz. Bu buharlaşmadan oluşan damlalar saksı içinde görünüyor ise sulama yapmamanız gerekir. Saksı harcının iyice kuruması gereklidir. Özeliklede kışları. Şayet sulama zamanının gelip gelmediğinden emin de değilseniz bir iki gün daha beklemeniz en iyi olur. Bu da orkidelrde tafsiye edilen bir kuraldır.
Yandaki akvaryumun pahle bir nam sağlama gibi faydası çok fazla olamaz Phaliniz akvaryum üzrinde olsaydı belki. zira orası lokal nem açısından daha faydalı olabilirdi. Altına genişçe bir kaba çakıl taşları koyup su doldurmak sureti ile orkidenin çevresindeki lokal nemi artırmanız gereklidir.
Tabi bu suyun saksı harcına değmemesi gerektişğini sanırım artık biliyoruz