SN. phal.
Aslında ben araya girmek istemem ama herkeside aynı kefeye koyup ( kendi açımdan söylüyorum) cevap vermemezlikte olmaz galiba.

Gerçi buradaki tecrübeli insanları aşıpta yorum yapmak ne kadar doğru ama...
Hocamın teşhisi nedir bilmem ama, bana buradan sorunun ana kaynağının kullandığınız suyun fazla iletken(EC faktörü) olmasından ötürü gibi geldi.Yani kullandığınız su fazlasıyla sert gibi.Yapraklarda bile kendini gösterdiğine göre.
Böyle durumlarda çok aşırı dikkat edilmeli.Şayet felaket tellallığı yapmak gibi olamasın

(çünkü bazen; yok ben diğer bitkilerimide aynı su ile suluyorum diğer orkidelerime böyle bakıyorum... diyenler olabiliyor) tuzlanma belirtileri gösteren kökler gövdeye çok yakın ki bunların ani çürümesi demek eşittir çökertme.Yani yaklaşık eşit.Tedbirli olunmalı.

Bilmem anlata biliyormuyum.
Bu noktada sulama hususunda formda birçok bilgi var.Birkez daha bu bilgileri dikkatlice okuyup hocamında yapacağı tavsiyelere uyun derim ben.
Ama gerçekten ideal su bulma olanağınız çok az ise bitkinize yüksek nemli
(%70-85) kısmen siterin ve aydınlık bir ortam hazırlayın ki sulama sayısını en aza indirip (benim gibi bazı dönemlerde 0 (sıfır) 'a kadar) en azından sudan tasarruf etmiş olun.
Ben sadece dedbir amaçlı temkinli bir konuşma yaptım, uyup uymamak tabiy ki sizin elinizde, bitkinizi inşallah daha uzun yıllar çiçeklendirmeniz diliği ile.
Teşekkürler.