agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-11-2007, 02:31   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-03-2006
İyi Geceler Bu gece phal.imi kontrol ederken saksının yüzeyündeki köklerde ekmeklerde oluşan beyaz küf(beyaz pamuk gibi) benzeri oluşumlar gördüm.Phal. sağlıklı 2 hafta önce suladım.Altında biriken su yok.Hangi sebepten kayaklanıyor olabilir?Nasıl önleyebilirm.
Teşekkürler

İzmirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2007, 16:28   #2
Ağaçsever

korhan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Evet sonunda bugün malzemeleri tamamladım ve saksı değişimini yaptım. Ama acı gerçekle karşılaştım. Çökertme denilen illet benim çiçekde de çıktı Forumda okudugum kadarıyla, çürüyen kökleri gövdeye dogru daha çürümemiş noktalardan kestim, dahada ilerleme olmasın diye bilmem doğru mu?(yani henüz çürümemiş noktadan kesmem doğru mu?). Daha sonra ismini verdiğiniz ilaçları küçük bi şehirde yaşadığım için temin edemediğimden sadece kestiğim uçlara ve çökertmenin olduğu ana gövdeye, mangal kömürünü havanda ezip toz haline getirerek iyice pudraladım. Yine forumda okudum bilgilere dayanarak kökleri bugün dışarda bekleteceğim. Zaten benim yeni aldığım saksı çok büyükmüş öncekine göre o nedenle hazırladığım substrat yetmedi. çiçeği yeni saksıya koydum ama substrat sadece tabanı ve köklerin bir kısmını ancak örtebildi. Şu an ana gövde yani köklerin çıktıgı nokta havada duruyor. Benim sorum şu; Acaba gövde sürekli bu şekilde substratın dışında kalsa bir zararı olur mu. hem böle ıslak kalamıcağından çökertme riskide azalmaz mı

korhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025