Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi korhan
2. fotoda, boş parfüm şişesine doldurduğum su ile yaprak ve dışarıdaki köklere her sabah yaptığım su püskürtme işlemim 
|
İşte tam da bunu yapmamnız gerekli
göbekte biriken su er **** geç göbek çürümesine yol açıcak patogenlere ciddi bir davetiye olacaktır. zaten phal bakımı ile ilgili yazılarımda devamlı sulama sırasında eldn kaçan ve göbekte biriken suyu drhal bir emici kağıt havluyu sivrilterek göbekten suyun çekilmek sureti ile kurutlması gerektiğini yazıyorum
Alıntı:
3. fotoda, 2. fotodaki alttaki kırmızı saksı altlığının oyuğundaki suya koyduğum kesilen sapı bu sefer saksı içine koydum. Aslında böle yavru çıkmıcanı biliyorum ama sizce hangisinde daha yüksek ihtimal var Bu arada ucu kuruyan köklerin ucunu kestim. Ama tam olarak nerden kesileceği konusunda emin değilim kökün yaş canlı kısmından mı?, yoksa kuru olan son kısmından mı?(umarım anlatabilmişimdir)
|
yok inanın tüm iyi niyetimle bu konuyua veya yazmak, anlatmak istediğinizi tam da anlıyamadım.
Alıntı:
4. fotoda, çiçeklerimin evdekiyerleri görünüyor. Phal. cam kenarında, cymbidium um ise sağ tarafta (yerleri uygun mu acaba?)
|
Phal için uygun da cymbidium için ışık yetersiz kalabilir. bir de resimlerinzde SEK in reklamı olurken cymbidiuma böylesi bir altlık hakaret gibi algılanıyor
Alıntı:
5. fotoda, özellikle akşamları kaloriferi aşırı derece yaktıkları için ve bitkiye nem sağlayabilmek için kalorifer üzerine ıslak havlu koyuyorum. Ayrıca çiçeğin yanlarına kaplara su koyuyorum. Sanırım nem olayını biraz abarttım
|
Yok canım yeterince abartamazsınız.... havanın nispi nemi olabildiğince yüksek olmasında hayda var ancak bunu yaprak üzerinde biriken su damlalrı göbekteki su birikintisi ile karıştırmamak gerek.
Alıntı:
6. ve son fotomda ise siteden sevgili arkadaşlarımın yardımıyla edindiğim çam kabuklarımın balkonda havalandırmaya koyduğum hali.
|
bunlarkızıl çam kabuğuna benziyor diğer mesajda yazdığım durum geçerlidir burda bknz. orkidelerde saksı harcı...