Evet sonunda bugün malzemeleri tamamladım ve saksı değişimini yaptım. Ama acı gerçekle karşılaştım. Çökertme denilen illet benim çiçekde de çıktı

Forumda okudugum kadarıyla, çürüyen kökleri gövdeye dogru daha çürümemiş noktalardan kestim, dahada ilerleme olmasın diye bilmem doğru mu?(yani henüz çürümemiş noktadan kesmem doğru mu?). Daha sonra ismini verdiğiniz ilaçları küçük bi şehirde yaşadığım için temin edemediğimden sadece kestiğim uçlara ve çökertmenin olduğu ana gövdeye, mangal kömürünü havanda ezip toz haline getirerek iyice pudraladım. Yine forumda okudum bilgilere dayanarak kökleri bugün dışarda bekleteceğim. Zaten benim yeni aldığım saksı çok büyükmüş öncekine göre o nedenle hazırladığım substrat yetmedi. çiçeği yeni saksıya koydum ama substrat sadece tabanı ve köklerin bir kısmını ancak örtebildi. Şu an ana gövde yani köklerin çıktıgı nokta havada duruyor. Benim sorum şu; Acaba gövde sürekli bu şekilde substratın dışında kalsa bir zararı olur mu. hem böle ıslak kalamıcağından çökertme riskide azalmaz mı