Hocam şimdi sırasıyla fotolarım ve sorularım olacak. Son zamanlar bayağı meşgul ettim forumu o yüzden özür diliyorum

1. fotoda, tavsiyeniz üzerine kestiğim sap görünüyor. (mum yapraklara damladı umarım bişi olmaz)
2. fotoda, boş parfüm şişesine doldurduğum su ile yaprak ve dışarıdaki köklere her sabah yaptığım su püskürtme işlemim

3. fotoda, 2. fotodaki alttaki kırmızı saksı altlığının oyuğundaki suya koyduğum kesilen sapı bu sefer saksı içine koydum. Aslında böle yavru çıkmıcanı biliyorum ama sizce hangisinde daha yüksek ihtimal var

Bu arada ucu kuruyan köklerin ucunu kestim. Ama tam olarak nerden kesileceği konusunda emin değilim kökün yaş canlı kısmından mı?, yoksa kuru olan son kısmından mı?(umarım anlatabilmişimdir)
4. fotoda, çiçeklerimin evdekiyerleri görünüyor. Phal. cam kenarında, cymbidium um ise sağ tarafta (yerleri uygun mu acaba?)
5. fotoda, özellikle akşamları kaloriferi aşırı derece yaktıkları için ve bitkiye nem sağlayabilmek için kalorifer üzerine ıslak havlu koyuyorum. Ayrıca çiçeğin yanlarına kaplara su koyuyorum. Sanırım nem olayını biraz abarttım

6. ve son fotomda ise siteden sevgili arkadaşlarımın yardımıyla edindiğim çam kabuklarımın balkonda havalandırmaya koyduğum hali.
iletimin uzunluğu için sayfaya verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum. Amacım bişeyler öğrenebilmek. yardımı dokunan herkese çok teşekkürler. Saygılar...