![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2013
|
@serkan bey önerilerinizi dikkate alacağım! Bugün farkettim ortadan yeni bir yeşil yaprak daha veriyor! Çiçek ve yaprakları düşününce sanırım şu anda büyüme çağında. Kendii hazır hisettiğinde keiki de vereceğini düşünüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2013
|
![]() Oncelikle herkese merhaba, turkcem icin cok cok ozur diliyorum klavyemde turkce karakterler olmadigindan dilendigi gibi yazamiyorum. Benim orkide cicegimle alakali 4 sorum olacakti yardimci olursaniz cok sevinirim cunku gercekten ne yapacagimi sasirdim. Resimde yukluyorumki iyice anlasilsin gozle gorulsun. soru 1) Bu resimde goruldugu gibi cicegin her iki sapida sararmaya basladi hemen kesmelimiyim yoksa ciceklerini dokmesinimi beklemeliyim bi turlu bilemedim ![]() ![]() soru 2) aldigim gunden bu yana yani 4-5 aydir cicegimin en alttaki yapragi biraz sararmis ve azicik buzusmus bi sekilde duruyordu hala oyle sizce kesmelimiyim ? ![]() soru 3) uzun olan sapin sarardigi kisimin altinda cikan cicekle beraber yaprak da var sizce bu yeni bi cicek sapimi ? ![]() son olarak soru 4) kucuk sapinda da hemen sararmanin bittigi noktaya cok yakin kucuk bir filizlenme gibi bisi var bununda ne oldugunu anlayamadim ![]() ![]() ![]() Cok oldum galiba ama son olarak cicegin topragini ne zaman degistirmek uygun olur sizce ? ne olur sorularima yanit verin gercekten orkide bakmayi ogrenmek istiyorum eger bakabilirsem ogrenirsem bi suru orkide alip yetistirmek istiyorum yardimci olan herkese simdiden cokkkkkk tesekkurler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
lutfen yardimci olun konuya hakim bi cok kisi var sesimi duyun ne olur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2006
|
Alıntı:
Yavru orkideniz yolda gözünüz aydın ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Feslegen ve serkan bey her ikinizide ayri ayri cok tesekkur ederim cok yardimci oldunuz ben az once cicegin saplarini kestim ve tarcin surdum ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Tesekkurlerrr
Cok tesekkur ederim sizlere cok yardimci oldunuz inanin yoksa ben ne yapacagimdan emin degildim ![]() ![]() Tesekkur ederimm ikinizede ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() *Saksı değişimi yapmadan 1 kaç gün önce gübre verin bolca sulayın.Değişim yaparken kullanacağınız malzemelerin mutlaka steril olması lazım.Saksı aynını kullanacaksanız çamaşır suyu ile yıkayın kurutun. *Saksıyı ters çevirin bir elinizle orkideyi sağlamca tutun,diğer elinizle de saksıyı çıkartın.Bitkiye zarar vermeden iyice eski topraktan kurtarın.Çürüyen kökleri temizletin.Yıkasanız bir sorun olur mu bilmiyorum (ama ben olsam torftan kurtulmak için iyice yıkardım köklerini.Ama dediğim gibi emin değilim, sadece mantıken söylediğim bir şey.) Temizlediğiniz köklere tarçın dökün.Sonra saksınızın ortasına çiçeğinizi yerleştirin ve bir elinizle orkideyi tutun bir elinizle de yanlardan yeni harcı doldurun,arada yere vurarak iyice heryere harcın dağılmasını sağlayın.tabi bunları yaparken yapraklara ve köklere zarar vermeyin.bitkinizi gölge bir yere alın 4-5 gün sulamayın sadece su püskürtün.Daha sonra eski şartlarına aynen devam.Doğu cephesine koyun cam kenarına,ışık perdeden süzsün,bitkinin yanına bir kavanozla su koyun buhar sağlaması için. İnşallah faydalı olabilmişimdir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|