Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 14-05-2013, 22:25   #2642
Orkidedigdem
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2013
Thumbs up

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Bilseydim katılmazdım demeyin, bir çok bilgiye buradan rahatça ulaşa bileceksiniz. Artı o kadar güzel insanlar varki onlarla zaman zamn konuşacaksınız. şimdi gelelim orkidenize orkide torfta olmamalı zamanla köklerde çürüme yapar torf. Yapmanız gereken orkideler için hazırlanan karışımlardan almak bunlar çiçekçilerde bulunur kolaylıkla. Hatta işinin erbabı bir çiçekçiden yardımda alabilirsiniz saksı değişiminde. Kendiniz değiştirmek isterseniz içinde torf olmayan ve genelde bir tür çam ağacı kabuklarından oluşan karışımdan almak olacak. şayet aldığınız orkide toprağının içinde torf benzeri şeyler varsa elinizle eleyin. Köklerde çürüklük varsa onları steril bir makasla kesin. Sevgiyle kalın . tekrar hoş geldiniz.
Söyledikleriniz için çok teşekkür ederim cok yardımcı oldunuz gerçekten. Yalnız toprağı şu aralar değiştirmemeyi düşünüyorum çünkü, orkidem çiçek açtı tekrardan. Çiçekler dökülüp sapı kurumaya yüz tuttuğunda sapı kesip saksı değiştirmenin daha doğru olacağını okumuştum bu esnada toprağıda degiştireceğim. Söylediklerinizi dikkate aldım zamanı geldiğinde hemen uygulayacağım.

Orkidedigdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön