Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 31-05-2013, 13:24   #2660
Nodrac
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-05-2013
Anneler gününde annem için aldığım bakımını üstlediğim orkide aldığımda sadece sağ taraftaki dalda 5 6 adet çiçek ve birkaç filiz vardı ve onlarda çiçek açtı. Daha sonra bakamını kendim üstlendim internette bazı sitelerden araştırmalarım sonucu yerini ayarladım ve sulamaya bakımına başladım.

Öncelikle şu andaki yeri 4 katlı bir binanın 2.katında ön balkonda tülün arkasında önünde 5 katlı bir bina var yani direk güneş almıyor ve kapalı bir balkon olduğu için kapısı açık hem nemli bir ortam oluşuyor hemde arkasındaki camı açarsam balkon kapısı ile cam arasında bir esinti oluşturmaya çalışıyorum.

Sulama konusuna gelince soğuk zamanlarda 2 haftada bir sulama yaparken şimdi haftada bir sulama yapıyorum ve iki sulamadan birine orkide bakım suyu ilave ediyorum. Genelde suladığım su dinlenmiş bir su oluyor sulama işleminide altı boş olucak şekilde üstten yaklaşık 1lt su dökerek alttanda suyun boşa akmasını sağlıyorum.

Bir haftadırda yapraklara özellikle akşam 5-6 **** sabah 10-11 gibi su sıkmaya başladım.

Bunlara dikkat etmeye başlayınca resimdede gördüğünüz gibi soldaki dalı ve çiçek tohumlarını açmaya başladı. ve yeşil yaprakların ortasında dik bir yeşil yaprak verdi.

Şimdi benim sizlere sormak istediğim çiçeği nasıl şekillendirmeliyim dik çiçeksiz bir dal ile 90 derece sola giden çicekli dal biraz gözüme hoş gelmiyor birde çiçek açınca odal ağırlaşıp iyice aşağı kayacak.

2.sorumda ben bu çiçeği çoğaltmayı çok istiyorum ama internetteki yazıları okuyunca biraz kafam karıştı sizce bu çoğaltma işlemini nasıl yapabilirim?

3.sorumda resimlerde gördüğünüz orkidemde sıkıntılı bir yan görüyormusunuz? Özellikle kökteki kurumuş kökleri falçata ile kesmem gerekir mi?

Eklenen Resimler

Nodrac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön