agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-05-2013, 21:06   #2641
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orkidedigdem Mesajı Göster
Son yazdığınız beni kırmadı lakin,
şöyle bir sorun söz konusu forum iyi güzel hoş da ben ingilterede kaldığım için klavyem ingiliz şimdi ben sırf bu yüzden sizlere yazamayacak mıyım.? Ben türkçeyi gayet iyi yazabilen birisiyim ama keşke bu gibi durumlarıda düşünebilseydiniz. Bu durumda pekde yapılabilecek birşey yok sanırım bilseydim katılmazdım sadece çiçeğimi önemsediğim için bilgi almak yararlanmak istemiştim verdiğiniz bilgiler için yinede teşekkür ederim sağlıcakla kalın.
Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Bilseydim katılmazdım demeyin, bir çok bilgiye buradan rahatça ulaşa bileceksiniz. Artı o kadar güzel insanlar varki onlarla zaman zamn konuşacaksınız. şimdi gelelim orkidenize orkide torfta olmamalı zamanla köklerde çürüme yapar torf. Yapmanız gereken orkideler için hazırlanan karışımlardan almak bunlar çiçekçilerde bulunur kolaylıkla. Hatta işinin erbabı bir çiçekçiden yardımda alabilirsiniz saksı değişiminde. Kendiniz değiştirmek isterseniz içinde torf olmayan ve genelde bir tür çam ağacı kabuklarından oluşan karışımdan almak olacak. şayet aldığınız orkide toprağının içinde torf benzeri şeyler varsa elinizle eleyin. Köklerde çürüklük varsa onları steril bir makasla kesin. Sevgiyle kalın . tekrar hoş geldiniz.

shenile ve Orkidedigdem beğendi.
serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2013, 22:25   #2642
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2013
Thumbs up

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Bilseydim katılmazdım demeyin, bir çok bilgiye buradan rahatça ulaşa bileceksiniz. Artı o kadar güzel insanlar varki onlarla zaman zamn konuşacaksınız. şimdi gelelim orkidenize orkide torfta olmamalı zamanla köklerde çürüme yapar torf. Yapmanız gereken orkideler için hazırlanan karışımlardan almak bunlar çiçekçilerde bulunur kolaylıkla. Hatta işinin erbabı bir çiçekçiden yardımda alabilirsiniz saksı değişiminde. Kendiniz değiştirmek isterseniz içinde torf olmayan ve genelde bir tür çam ağacı kabuklarından oluşan karışımdan almak olacak. şayet aldığınız orkide toprağının içinde torf benzeri şeyler varsa elinizle eleyin. Köklerde çürüklük varsa onları steril bir makasla kesin. Sevgiyle kalın . tekrar hoş geldiniz.
Söyledikleriniz için çok teşekkür ederim cok yardımcı oldunuz gerçekten. Yalnız toprağı şu aralar değiştirmemeyi düşünüyorum çünkü, orkidem çiçek açtı tekrardan. Çiçekler dökülüp sapı kurumaya yüz tuttuğunda sapı kesip saksı değiştirmenin daha doğru olacağını okumuştum bu esnada toprağıda degiştireceğim. Söylediklerinizi dikkate aldım zamanı geldiğinde hemen uygulayacağım.

Orkidedigdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 15:48   #2643
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-01-2013
Arkadaşlar benim sizlere bire sorum olacaktı yeniden. Orkidemin öldüğünü düşünürken önce bir yaprak verdi; şimdi aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi yeni bir yaprak daha çıkarıyor. Fakat diğer fotoğrafta görebileceğiniz gibi alttaki asıl yaprakları da güçsüzleşip sararıyor. Şu an hiç dalı yok. Tülün arkasından güneş ışığı alıyor ve 15 günde bir besin veriyorum. Ama yeterli değil sanırım. Ne yapmam gerektiği konusunda yardım edebilir misiniz?

Name:  1.jpg
Views: 1977
Size:  57.5 KB

Name:  2.jpg
Views: 1929
Size:  36.1 KB

nilepelin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2013, 11:54   #2644
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-12-2011
Wink

orkideniz susuz kalmış gibi. kaç günde bir suluyorsunuz? ve kökleri ne durumda ? fotoğraflarda fazla gözükmüyor? normalde yeni bir yaprak verirken en alttaki gidebilir ama durum daha farklı gibi gözüküyor

esra_al Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2013, 16:01   #2645
Yeni Üye

Dibindeki taşların üzerinde bir miktar su bırakıyorum. Haftada bir (cumartesi günleri genellikle; bu daha su vermediğim hali) o şekilde su veriyorum. Hafta boyunca dibinden alıyor böylece. Az mı olur bu? Birkaç fotoğraf daha çekmeye çalıştım; umarım biraz daha açıklayıcı olur
Name:  3.jpg
Views: 1771
Size:  55.6 KB

Name:  4.jpg
Views: 1412
Size:  57.4 KB

Name:  5.jpg
Views: 1836
Size:  59.7 KB

Eski 23-05-2013, 17:42   #2646
Yeni Üye

Yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba? Üstte fotoğraflarla açıklamıştım durumumu.

Eski 23-05-2013, 18:51   #2647
Ağaç Dostu

yaprak7's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nilepelin Mesajı Göster
Yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba? Üstte fotoğraflarla açıklamıştım durumumu.
bu şekilde sulama çok yetersiz geldi bana. ben haftada bir bir kabın içinde suda bekletip öyle suluyorum. şimdilik bir sorunum yok hatta ucundan bir tomurcuk vermeye başladı bence kap içinde harcın suyu çekmesini saglamalısınız. en azından deneyin

yaprak7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2013, 18:53   #2648
Ağaç Dostu

yaprak7's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 Mesajı Göster
bu şekilde sulama çok yetersiz geldi bana. ben haftada bir bir kabın içinde suda bekletip öyle suluyorum. şimdilik bir sorunum yok hatta ucundan bir tomurcuk vermeye başladı bence kap içinde harcın suyu çekmesini saglamalısınız. en azından deneyin
yazmayı unutmuşum yarım saat bekletiyorum ortalama

Eski 23-05-2013, 19:58   #2649
Yeni Üye

Alıntı:
yazmayı unutmuşum yarım saat bekletiyorum ortalama
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim Bu fotoğrafı çektikten sonra alttaki iki yaprağı sarardı ve kestim. İnternette araştırdım çok su verdiğim sonucunu çıkardım. Fakat sizin sulama yönteminiz çok sağlıklı geldi bana; üstelik sonucunu da almışsınız. Yarım saat bekletirken sadece altında su oluyor değil mi?

Eski 23-05-2013, 20:20   #2650
Ağaç Dostu

yaprak7's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nilepelin Mesajı Göster
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim Bu fotoğrafı çektikten sonra alttaki iki yaprağı sarardı ve kestim. İnternette araştırdım çok su verdiğim sonucunu çıkardım. Fakat sizin sulama yönteminiz çok sağlıklı geldi bana; üstelik sonucunu da almışsınız. Yarım saat bekletirken sadece altında su oluyor değil mi?
saksidan daha buyuk derin bir kaba saksiyi koyuyorum. Ustten suyu dokuyorum.en az saksinin yarisina gelecek kadar su dokuyorum. Yarim saat o kavin icinde saksinin suyu cekmesini bekliyorum. Sonra sulama yaptigim kaptan saksiyi cikariyorum biraz suzulmesini bekleyip geri yerine aliyorum cicegi. Umarim faydali oluyorumdur.

Eski 24-05-2013, 23:21   #2651
Yeni Üye

Alıntı:
saksidan daha buyuk derin bir kaba saksiyi koyuyorum. Ustten suyu dokuyorum.en az saksinin yarisina gelecek kadar su dokuyorum. Yarim saat o kavin icinde saksinin suyu cekmesini bekliyorum. Sonra sulama yaptigim kaptan saksiyi cikariyorum biraz suzulmesini bekleyip geri yerine aliyorum cicegi. Umarim faydali oluyorumdur.
Çok teşekkür ederim Denemeye başlıyorum hemen

Eski 24-05-2013, 23:33   #2652
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Yarım saat suda bekletmek bence yanlış olabilir helede bazı orkidelerin toprakları süzek deilse. Ben bu şekilde hiç sulamıyorum. Suya dalsırma yöntemiyle bir orkidemi kaybettim susadıkca suluyorum üstten. Sıcak günerde hergün fıs fıs yapıyorum. Kış aylarında daha seyrek.

shenile beğendi.
Eski 25-05-2013, 13:32   #2653
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2012
Question

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir orkide almayı ve bakmayı düşünüyordum. Bugün bir adet phalaenopsis aldım eve geldim. Daha 5 dakika geçmeden, bitkiyi anneme gösterirken, elimden çıktı ve yere düştü. Çiçek sapının ucundan katlandı, zedelendi. Çok üzüldüm daha su bile vermemiştim. Saksıya sabit çubuğa iyice çiçeği iyice sabitledim. Acaba ne olur, ne yapmam gerek, çiçekler kurur mu, kurtarmanın bir yolu var mı? Çok net olmasa da fotoğraf da ekleyeceğim.

Eklenen Resimler

hafka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 11:45   #2654
Yeni Üye

orkn's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hafka Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir orkide almayı ve bakmayı düşünüyordum. Bugün bir adet phalaenopsis aldım eve geldim. Daha 5 dakika geçmeden, bitkiyi anneme gösterirken, elimden çıktı ve yere düştü. Çiçek sapının ucundan katlandı, zedelendi. Çok üzüldüm daha su bile vermemiştim. Saksıya sabit çubuğa iyice çiçeği iyice sabitledim. Acaba ne olur, ne yapmam gerek, çiçekler kurur mu, kurtarmanın bir yolu var mı? Çok net olmasa da fotoğraf da ekleyeceğim.
Sayın hafka
Benim de bir orkidemi aldıktan sonra sularken çiçek sapının dipten kırık olduğunu fark ettim. 4 ay kadar çiçekli kaldıktan sonra çiçeklerini döktü. Şimdi sapı kurumaya başladı. Umarım sizinki de çiçeklerini korur. Beklemekten başka bir şey yapamazsınız maalesef.

hafka beğendi.
orkn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 20:44   #2655
Ağaç Dostu

egülnur's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2012
Üzülmeyin sayın hafka. Görebildiğim kadarıyla çiçek sapı fazla zedelenmemiş. Orkideniz bunu tolere edecektir. Tedbir olarak aşı yapar gibi bir bez parçası ya da hava geçiren yara bandı ile fazla sıkıştırmadan sarıp destek verin. Her halükarda diğer sap tomurcuk verecektir. Eğer çiçekli dal ölürse de çok yakında yeni bir çiçek sapı çıkarır. Siz şimdiki görüntünün tadını çıkarın annenizle birlikte

hafka beğendi.
egülnur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 18:52   #2656
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Phalaenopsis çiçek sapına şekil verme...

Merhaba,
Geçen ay fotoğrafını yolladığım beyaz çiçekli phalaenopsisimin çiçek sapı çok uzamıştı. Internetten sapın nasıl eğilebileceğine dair birşeyler buldum ve uyguladım:

Sert bir kabloyu(*) uygun şekilde büktüm. İlk çiçeğini açtıktan sonra sapı plastik şeritlerle(**) kabloya iliştirdim ve bir hafta öyle tuttum. Sonuç aşağıdaki gibi:

Bu orkide geçen sene hediye olarak gelmişti. Aynı saptan bir daha çiçeklendi. Çiçek büyüklüğü sanırım öncekinin aynı ama dikkatimi çeken bir ayrıntı, çiçekleri art arda daha hızlı açması. İlk geldiğinde çiçekleri de vardı ama goncalarının açması uzun sürmüştü, birkaçı da kurumuştu. Önceki açışından farklı olarak şimdiye kadar bir goncası da sararıp kurumadı.

Not: Sap oldukça esnek, ama çiçeğinizin sapını kırarsanız sorumlusu değilim

(*) Elektrikçilerden temin edebileceğiniz tesisat kablosu.
(**) Fırın pişirme torbalarını kapatmak için kullanılan plastik şeritleri kullandım.

denizcem ve letoon beğendi.
sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 13:00   #2657
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-05-2013
çöpteki orkideler

Arkadaşım kendisine hediye gelen orkideleri sulamayı unutmuş Şu anda berbat haldeler. Acaba kurtarabilir miyim? Sulamak dışında yapraklarına fıs fıs yapmak gerekir mi?
Çok teşekkürler

Eklenen Resimler

naviero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 21:59   #2658
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

sulama yapın fısfısta yapın yapraklarda güneş yanıklarıda var. bol aydınlık ama direk güneşten uzak tutun şimdilik. daha sonra kendine geldiğinde köklere bakarsınız sorun varmı diye ortasında su bırakmayın. sabah saatlerinde fıs fıs yapın.

shenile ve naviero beğendi.
Eski 31-05-2013, 13:15   #2659
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-05-2013
Çok teşekkürler, eğer düzelirlerse burada resim paylaşırım

naviero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2013, 13:24   #2660
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-05-2013
Anneler gününde annem için aldığım bakımını üstlediğim orkide aldığımda sadece sağ taraftaki dalda 5 6 adet çiçek ve birkaç filiz vardı ve onlarda çiçek açtı. Daha sonra bakamını kendim üstlendim internette bazı sitelerden araştırmalarım sonucu yerini ayarladım ve sulamaya bakımına başladım.

Öncelikle şu andaki yeri 4 katlı bir binanın 2.katında ön balkonda tülün arkasında önünde 5 katlı bir bina var yani direk güneş almıyor ve kapalı bir balkon olduğu için kapısı açık hem nemli bir ortam oluşuyor hemde arkasındaki camı açarsam balkon kapısı ile cam arasında bir esinti oluşturmaya çalışıyorum.

Sulama konusuna gelince soğuk zamanlarda 2 haftada bir sulama yaparken şimdi haftada bir sulama yapıyorum ve iki sulamadan birine orkide bakım suyu ilave ediyorum. Genelde suladığım su dinlenmiş bir su oluyor sulama işleminide altı boş olucak şekilde üstten yaklaşık 1lt su dökerek alttanda suyun boşa akmasını sağlıyorum.

Bir haftadırda yapraklara özellikle akşam 5-6 **** sabah 10-11 gibi su sıkmaya başladım.

Bunlara dikkat etmeye başlayınca resimdede gördüğünüz gibi soldaki dalı ve çiçek tohumlarını açmaya başladı. ve yeşil yaprakların ortasında dik bir yeşil yaprak verdi.

Şimdi benim sizlere sormak istediğim çiçeği nasıl şekillendirmeliyim dik çiçeksiz bir dal ile 90 derece sola giden çicekli dal biraz gözüme hoş gelmiyor birde çiçek açınca odal ağırlaşıp iyice aşağı kayacak.

2.sorumda ben bu çiçeği çoğaltmayı çok istiyorum ama internetteki yazıları okuyunca biraz kafam karıştı sizce bu çoğaltma işlemini nasıl yapabilirim?

3.sorumda resimlerde gördüğünüz orkidemde sıkıntılı bir yan görüyormusunuz? Özellikle kökteki kurumuş kökleri falçata ile kesmem gerekir mi?

Eklenen Resimler

Nodrac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2013, 14:13   #2661
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Kastetdiğiniz çiçek sapının ucunda çıkan tomurcuklu dalsa sakın dokunmayın bence. agırlaşsa da yıkılmıyorlar dış tarafına bir fanus yerleştirin destek olur orkideye. Sulama ise susadıkça sulayın ben daldırma yöntemini yapmıyorum üstten sulayıp suyu süzülünce yerine koyuyorum. orkide besinini de çok sık vermeyin ayda bir yeterli. üretimiyse ya çiçek sapından bir yavru verecek buna keiki deniyor. **** zorda olsa yanından filiz vere biliyor. orta kısmında su bırakmayın sakın. fıs fıs ve sulamayı sabahları yapın. köklere de şimdilik bence dokunmayın. sevgiyle kalın.

Eski 31-05-2013, 15:23   #2662
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
Kastetdiğiniz çiçek sapının ucunda çıkan tomurcuklu dalsa sakın dokunmayın bence. agırlaşsa da yıkılmıyorlar dış tarafına bir fanus yerleştirin destek olur orkideye. Sulama ise susadıkça sulayın ben daldırma yöntemini yapmıyorum üstten sulayıp suyu süzülünce yerine koyuyorum. orkide besinini de çok sık vermeyin ayda bir yeterli. üretimiyse ya çiçek sapından bir yavru verecek buna keiki deniyor. **** zorda olsa yanından filiz vere biliyor. orta kısmında su bırakmayın sakın. fıs fıs ve sulamayı sabahları yapın. köklere de şimdilik bence dokunmayın. sevgiyle kalın.
Serkan Bey cevabınız için teşekkür ederim. Bende sizin gibi sulama yapıyorum yaklaşık 1lt suyu döküyorum süzüldükten sonra yerine kaldırıyorum.

Sulama için susadıkça demişsiniz susadığı nasıl anlaşılır?

Yavru verme veya çimlendirme işini pek anlamadım! Çiçek sapı dediğiniz daha önce çiçek açmış (sağdaki gibi) dökülmüş yerlerden mi yavru vericek? Yandan filiz dediğiniz nedir?

Eski 02-06-2013, 18:21   #2663
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2012
Merhaba benim sapı kırık orkidem vardı şu an gayet iyi.
Fakat benim başka bir sorunum var biraz teknik biraz da basit bir problem ama çözemedim. Sorun şu ki orkide saksısı ayakta duramıyor, dengesi sarsılıyor, devriliyor. Dümdüz zeminde bile dengesiz. Altlığına iple bağladım ama fazla işe yaramadı ve bitkiyle ilgilenmemi engelliyor. Bantla sabitlemek aklıma geldi ama önce bir sorayım dedim. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Ne yapmam gerekiyor?

hafka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2013, 23:22   #2664
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nodrac Mesajı Göster
Serkan Bey cevabınız için teşekkür ederim. Bende sizin gibi sulama yapıyorum yaklaşık 1lt suyu döküyorum süzüldükten sonra yerine kaldırıyorum.

Sulama için susadıkça demişsiniz susadığı nasıl anlaşılır?

Yavru verme veya çimlendirme işini pek anlamadım! Çiçek sapı dediğiniz daha önce çiçek açmış (sağdaki gibi) dökülmüş yerlerden mi yavru vericek? Yandan filiz dediğiniz nedir?
Gövde den yanından demek istedim benimkinde var. keiki yani yavrulama gövdesinden ve ya çiçek sapından olabiliyor biraz zor ama benimkilerde var. bir tane büyüttüm çiçek sapından şimdiyse gövdeden yavruladı saksıda iki tane oldular ayırmadım. susadığını saksının ağırlığından ve ya dış taraftan kuru görüntüden anlaşılır. sulu olan saksı ağır susuz olan hafiftir. çok çok sulama orkideyi yani köklerini çürütür.

Eski 02-06-2013, 23:26   #2665
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hafka Mesajı Göster
Merhaba benim sapı kırık orkidem vardı şu an gayet iyi.
Fakat benim başka bir sorunum var biraz teknik biraz da basit bir problem ama çözemedim. Sorun şu ki orkide saksısı ayakta duramıyor, dengesi sarsılıyor, devriliyor. Dümdüz zeminde bile dengesiz. Altlığına iple bağladım ama fazla işe yaramadı ve bitkiyle ilgilenmemi engelliyor. Bantla sabitlemek aklıma geldi ama önce bir sorayım dedim. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Ne yapmam gerekiyor?
benim de ayakta duramayan orkidem var bir fanus yerleştirdim dış tarafına. içine bir kapak koydum, fanusun üstüne de saksıyı oturttum. içinde su kalsada köklere değmiyor ve nem sağlıyor.

egülnur ve hafka beğendi.
Eski 04-06-2013, 10:46   #2666
Yeni Üye

@serkan bey önerilerinizi dikkate alacağım! Bugün farkettim ortadan yeni bir yeşil yaprak daha veriyor! Çiçek ve yaprakları düşününce sanırım şu anda büyüme çağında. Kendii hazır hisettiğinde keiki de vereceğini düşünüyorum

Eski 05-06-2013, 19:28   #2667
Yeni Üye

Wink orkidemin yardima ihtiyaci var

Oncelikle herkese merhaba,

turkcem icin cok cok ozur diliyorum klavyemde turkce karakterler olmadigindan dilendigi gibi yazamiyorum.

Benim orkide cicegimle alakali 4 sorum olacakti yardimci olursaniz cok sevinirim cunku gercekten ne yapacagimi sasirdim. Resimde yukluyorumki iyice anlasilsin gozle gorulsun.

soru 1) Bu resimde goruldugu gibi cicegin her iki sapida sararmaya basladi hemen kesmelimiyim yoksa ciceklerini dokmesinimi beklemeliyim bi turlu bilemedim

Name:  Untitled.jpg
Views: 3070
Size:  31.3 KB

soru 2) aldigim gunden bu yana yani 4-5 aydir cicegimin en alttaki yapragi biraz sararmis ve azicik buzusmus bi sekilde duruyordu hala oyle sizce kesmelimiyim ?

Name:  sararan yaprak.jpg
Views: 2216
Size:  39.5 KB

soru 3) uzun olan sapin sarardigi kisimin altinda cikan cicekle beraber yaprak da var sizce bu yeni bi cicek sapimi ?

Name:  ccc.jpg
Views: 2123
Size:  38.6 KB

son olarak soru 4) kucuk sapinda da hemen sararmanin bittigi noktaya cok yakin kucuk bir filizlenme gibi bisi var bununda ne oldugunu anlayamadim

Name:  ku.jpg
Views: 2529
Size:  25.1 KB

Cok oldum galiba ama son olarak cicegin topragini ne zaman degistirmek uygun olur sizce ?

ne olur sorularima yanit verin gercekten orkide bakmayi ogrenmek istiyorum eger bakabilirsem ogrenirsem bi suru orkide alip yetistirmek istiyorum yardimci olan herkese simdiden cokkkkkk tesekkurler

Eski 05-06-2013, 23:33   #2668
Yeni Üye

lutfen yardimci olun konuya hakim bi cok kisi var sesimi duyun ne olur

Eski 06-06-2013, 06:45   #2669
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

ööncelikle sararan çiçek sapını çiçelere dokunmadan kesin. çiçekler kalsın. Oradaki yaprak oluşumu yavrulama sanırım bekleyin. Sararan yaprak dediğinize dokunmayın iyice sararırsa zaten düşer kendisi **** siz alırsınız şuanda erlen. Diğer saptaki oluşumda yavrulamada olabilir , çiçek sapıda bekleyin. Sararan sapı çiçeklerin üstünden alın temiz bir makasla

Eski 06-06-2013, 12:23   #2670
Ağaç Dostu

fesleğen's Avatar

Giriş Tarihi: 21-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orkidedigdem Mesajı Göster
Oncelikle herkese merhaba,

turkcem icin cok cok ozur diliyorum klavyemde turkce karakterler olmadigindan dilendigi gibi yazamiyorum.

Benim orkide cicegimle alakali 4 sorum olacakti yardimci olursaniz cok sevinirim cunku gercekten ne yapacagimi sasirdim. Resimde yukluyorumki iyice anlasilsin gozle gorulsun.

soru 1) Bu resimde goruldugu gibi cicegin her iki sapida sararmaya basladi hemen kesmelimiyim yoksa ciceklerini dokmesinimi beklemeliyim bi turlu bilemedim

Eklenti 414058

soru 2) aldigim gunden bu yana yani 4-5 aydir cicegimin en alttaki yapragi biraz sararmis ve azicik buzusmus bi sekilde duruyordu hala oyle sizce kesmelimiyim ?

Eklenti 414065

soru 3) uzun olan sapin sarardigi kisimin altinda cikan cicekle beraber yaprak da var sizce bu yeni bi cicek sapimi ?

Eklenti 414066

son olarak soru 4) kucuk sapinda da hemen sararmanin bittigi noktaya cok yakin kucuk bir filizlenme gibi bisi var bununda ne oldugunu anlayamadim

Eklenti 414068

Cok oldum galiba ama son olarak cicegin topragini ne zaman degistirmek uygun olur sizce ?

ne olur sorularima yanit verin gercekten orkide bakmayi ogrenmek istiyorum eger bakabilirsem ogrenirsem bi suru orkide alip yetistirmek istiyorum yardimci olan herkese simdiden cokkkkkk tesekkurler
Merhaba,
Yavru orkideniz yolda gözünüz aydınYapraklı olan bir keiki,diğeri de sanırım çiçek sapı.Yavru orkidenin nasıl ordan alınıp yeni bir saksıya alınacağı daha önceki sayfalarda anlatılmıştı, mutlaka bulun ve okuyun,çok dikkatli olun.Ne zaman ve ne şekilde anaçtan ayrılacağı çok önemli.Sayın serkan İstanbul'un da dediği gibi sararan sapları çok dikkatli bir şekilde steril bir maket bıçağı ya da makasla kesin.Bence maket biçağı daha iyi olur, çünkü makasla keserken zorlanabilirsiniz çok sert çünkü.Ve mutlaka kestiğiniz yerlere tarçın dökün.Köklerde bir sıkıntı var mı,bi ona da bakın, kolay gelsin, iyi günler...

fesleğen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025