agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2013, 14:13   #1
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Kastetdiğiniz çiçek sapının ucunda çıkan tomurcuklu dalsa sakın dokunmayın bence. agırlaşsa da yıkılmıyorlar dış tarafına bir fanus yerleştirin destek olur orkideye. Sulama ise susadıkça sulayın ben daldırma yöntemini yapmıyorum üstten sulayıp suyu süzülünce yerine koyuyorum. orkide besinini de çok sık vermeyin ayda bir yeterli. üretimiyse ya çiçek sapından bir yavru verecek buna keiki deniyor. **** zorda olsa yanından filiz vere biliyor. orta kısmında su bırakmayın sakın. fıs fıs ve sulamayı sabahları yapın. köklere de şimdilik bence dokunmayın. sevgiyle kalın.

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2013, 15:23   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
Kastetdiğiniz çiçek sapının ucunda çıkan tomurcuklu dalsa sakın dokunmayın bence. agırlaşsa da yıkılmıyorlar dış tarafına bir fanus yerleştirin destek olur orkideye. Sulama ise susadıkça sulayın ben daldırma yöntemini yapmıyorum üstten sulayıp suyu süzülünce yerine koyuyorum. orkide besinini de çok sık vermeyin ayda bir yeterli. üretimiyse ya çiçek sapından bir yavru verecek buna keiki deniyor. **** zorda olsa yanından filiz vere biliyor. orta kısmında su bırakmayın sakın. fıs fıs ve sulamayı sabahları yapın. köklere de şimdilik bence dokunmayın. sevgiyle kalın.
Serkan Bey cevabınız için teşekkür ederim. Bende sizin gibi sulama yapıyorum yaklaşık 1lt suyu döküyorum süzüldükten sonra yerine kaldırıyorum.

Sulama için susadıkça demişsiniz susadığı nasıl anlaşılır?

Yavru verme veya çimlendirme işini pek anlamadım! Çiçek sapı dediğiniz daha önce çiçek açmış (sağdaki gibi) dökülmüş yerlerden mi yavru vericek? Yandan filiz dediğiniz nedir?

Nodrac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2013, 18:21   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2012
Merhaba benim sapı kırık orkidem vardı şu an gayet iyi.
Fakat benim başka bir sorunum var biraz teknik biraz da basit bir problem ama çözemedim. Sorun şu ki orkide saksısı ayakta duramıyor, dengesi sarsılıyor, devriliyor. Dümdüz zeminde bile dengesiz. Altlığına iple bağladım ama fazla işe yaramadı ve bitkiyle ilgilenmemi engelliyor. Bantla sabitlemek aklıma geldi ama önce bir sorayım dedim. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Ne yapmam gerekiyor?

hafka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2013, 23:26   #4
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hafka Mesajı Göster
Merhaba benim sapı kırık orkidem vardı şu an gayet iyi.
Fakat benim başka bir sorunum var biraz teknik biraz da basit bir problem ama çözemedim. Sorun şu ki orkide saksısı ayakta duramıyor, dengesi sarsılıyor, devriliyor. Dümdüz zeminde bile dengesiz. Altlığına iple bağladım ama fazla işe yaramadı ve bitkiyle ilgilenmemi engelliyor. Bantla sabitlemek aklıma geldi ama önce bir sorayım dedim. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Ne yapmam gerekiyor?
benim de ayakta duramayan orkidem var bir fanus yerleştirdim dış tarafına. içine bir kapak koydum, fanusun üstüne de saksıyı oturttum. içinde su kalsada köklere değmiyor ve nem sağlıyor.

Eski 02-06-2013, 23:22   #5
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nodrac Mesajı Göster
Serkan Bey cevabınız için teşekkür ederim. Bende sizin gibi sulama yapıyorum yaklaşık 1lt suyu döküyorum süzüldükten sonra yerine kaldırıyorum.

Sulama için susadıkça demişsiniz susadığı nasıl anlaşılır?

Yavru verme veya çimlendirme işini pek anlamadım! Çiçek sapı dediğiniz daha önce çiçek açmış (sağdaki gibi) dökülmüş yerlerden mi yavru vericek? Yandan filiz dediğiniz nedir?
Gövde den yanından demek istedim benimkinde var. keiki yani yavrulama gövdesinden ve ya çiçek sapından olabiliyor biraz zor ama benimkilerde var. bir tane büyüttüm çiçek sapından şimdiyse gövdeden yavruladı saksıda iki tane oldular ayırmadım. susadığını saksının ağırlığından ve ya dış taraftan kuru görüntüden anlaşılır. sulu olan saksı ağır susuz olan hafiftir. çok çok sulama orkideyi yani köklerini çürütür.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025