![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2013
|
Merhaba herkeze, Ben foruma yeni uye oldum ve bir orkidem var Bakimi konusunda bisiler ogrendim fakat Bi sorunum var benim orkidem phalaneopsis Topragi arastirdm ve yanilmiyorsam torf topragi yani Bakildiginda ince ince ugutulmus talas gibi havali bi toprak Genelde ben farkli bi toprak gorurdum ama benimki cok farkli Simdi orkidem cicek acti doktu sonra sapinin ucu iki santim kurudu aradan bi Kac hafta gecti ve yine cicek acti cicek acmasa sap kurusaydi kesip buyuk bi saksiya alacaktm topragi biraz dolduracaktm ama simdi ben bu toprak turunu degilde normalde gordugumuz boyle kup kup odun oarcaciklarina benzeyen topragi bu toprakla karistirirsam bisey olurmu ( yardimci olun sasirdim kaldim isin kotusu kaldigim yerde orkide topragi satan bi yerde yok karistirmammumkun olursa belki bulurum o kup kup odun parcacikli topragi o daha yaygin benim torf topragini bulamam ki ne yapmam gerekli yardimci olun lutfen.. |
|
|
|
|
|
#2 | |||||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Sayın Orkidedigdem, Öncelikle foruma hoş geldiniz. İngiltere'de olmanız nedeniyle, orkide konusunda Türkiye'ye nazaran daha fazla materyale ulaşabileceğinizi tahmin ediyorum. Mesela, buradaki, ya da buradaki veya buradakine benzer sitelerin, mutlaka size yakın bir şubesinin olduğunu tahmin ediyorum. Bu yerlerden, phalaenopsis türü orkidelere göre uygun toprağa (diğer bir deyişle, yetiştirme ortamına) kolay ve ucuza ulaşabilirsiniz, diye tahmin ediyorum. Alıntı:
Başta, Sn. praecox'un açtığı ve şu anda okuduğunuz konu olmak üzere, Orkide - agaclar.net bağlantısı altındaki konuları biraz daha detaylı incelediğinizde;
Alıntı:
Alıntı:
Karışımda da görüldüğü üzere; torf, sadece % 20 oranında kullanılmaktadır. Torf bulamazsanız, bence torftan daha uygun olan sphagnum yosununu tavsiye ederim. (Bu öneri, Türkiye için; ekmek yoksa pasta ye gibi oldu . Zira, Türkiye'de sphagnum bulmak, çok çok zor.) Onu da bulamazsanız, hindistan cevizi torfu kullanmanızı tavsiye ederim. Bu materyalleri de, mümkün olduğunca iri olanından seçmenizi öneririm.Alıntı:
Bir de takdir edersiniz ki, bizi biz yapan en önemli unsurlaran birisi de lisanımız. Türkçemizi; gerek konuşma dili, gerek bilim ve teknoloji dili, gerekse edebiyat dili olarak en iyi şekilde kullanmalıyız. Türk vatandaşı olarak bu hususa uymalıyız ve çevremizde de bu konuyu (bilinçsiz ya da bilinçli) göz ardı edenleri uyarmalıyız, diye düşünüyorum. Cep telefonuyla yazdığımız mesajlarda dahi, Türkçe'nin düzgün kullanımına dikkat etmeliyiz. Zaten bu forumun bir güzelliği de, forum yöneticilerinin Türkçemizin düzgün kullanılmasına önem vermeleridir. Naçizane, http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/1669.htm konusunu bir incelemenizi tavsiye ederim. Son yazdığım kısım sizi kırdıysa özür dilerim. Saygılarımla. |
|||||
|
|
|
![]() |
|
|