agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-11-2012, 21:52   #1
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin Mesajı Göster
Sayın Fzthalil;
Hemen ve ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim.Zaten çiçek sapını 3. boğumdan kestiğimi sanıyordum, en alt boğum gözümden kaçmış, 1 alt boğuma yeniden ineyim mi ? Elimde orkide harcı yok aynı harcı kullanabilir miyim ? Daldırma yöntemiyle sulamaya hiç cesaret edemedim, sulama ve diğer önerilerinizi dikkate alacağım. Çok sağolun.
Rica ederim. bence kesin derim çünkü bitkiye yük olur. hatta en dipten kesin derim ama işte tekrar çiçek çıkarma ihtimali de var ve hatta kekiki de verebilir ama ne kadar sağlıklı olur çıkanlar bilemem... ben (kendi kanaatim) kış döneminde yani aralık-şubat arası çiçek açan sapları 3. boğum üzerinde kesiyorum. çünkü yaza kadar dinleniyor bitki ve yaz dönemi daha canlı keikiler verebiliyor. sizinki sanırım sonbahardan kalma çiçek sapı. yaz döneminde daldırmayı kullanmanızı tavsiye ederim..

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2012, 22:09   #2
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil Mesajı Göster
Rica ederim. bence kesin derim çünkü bitkiye yük olur. hatta en dipten kesin derim ama işte tekrar çiçek çıkarma ihtimali de var ve hatta kekiki de verebilir ama ne kadar sağlıklı olur çıkanlar bilemem... ben (kendi kanaatim) kış döneminde yani aralık-şubat arası çiçek açan sapları 3. boğum üzerinde kesiyorum. çünkü yaza kadar dinleniyor bitki ve yaz dönemi daha canlı keikiler verebiliyor. sizinki sanırım sonbahardan kalma çiçek sapı. yaz döneminde daldırmayı kullanmanızı tavsiye ederim..
Eylül sonunda elime ulaştılar, dolayısıyla sonbahar çiçekleridir.Aynı harcı kullanmak konusunda mutabık mıyız ? Yardımlarınızla öğrenip, devam edeceğim inşallah.Yeniden teşekkürler.

Ayşe Derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2012, 22:22   #3
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin Mesajı Göster
Eylül sonunda elime ulaştılar, dolayısıyla sonbahar çiçekleridir.Aynı harcı kullanmak konusunda mutabık mıyız ? Yardımlarınızla öğrenip, devam edeceğim inşallah.Yeniden teşekkürler.
Kusura bakmayın yazmayı unutmuşum, evet kullanabilirsiniz. öyle bir maraz bulaşmış gibi görünmüyor..

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025