Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 12-11-2012, 21:38   #2378
Ayşe Derin
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil Mesajı Göster
Ayşe Hanım,
üstteki kuru kökleri kesin alın. alttaki yapraklar zamanla sararıp düşebilir korkmayın. ama siz kesmek için müdahale etmeyin. köklere gelince sanırım sulama probleminiz var... ya bana substrat çok ıslak geldi ya da yeni sulamıştınız. eğer daldırma yöntemi ile sulama yapıyorsanız artık yapmayın derim, malum kış geldi sulamayı üstten su dökme ile yapın (tabi gövdeye özellikle dikkat edin su girip kalmasın, peçete yardımı ile alabilirsiniz). saksıyı boşaltın ve içi boş kökleri temiz bir kesici ile kesip atın. saksıyı dezenfekte edin. substratı kurumaya bırakın bir kaç saat, kökler de bu arada açıkta kalabilir. sonra tekrar aynı saksıya dikim yapabilirsiniz.. eğer çiçek sapında çiçek yoksa 3. boğumun 1cm üzerinden kesin.
Saygılarımla.
Sayın Fzthalil;
Hemen ve ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim.Zaten çiçek sapını 3. boğumdan kestiğimi sanıyordum, en alt boğum gözümden kaçmış, 1 alt boğuma yeniden ineyim mi ? Elimde orkide harcı yok aynı harcı kullanabilir miyim ? Daldırma yöntemiyle sulamaya hiç cesaret edemedim, sulama ve diğer önerilerinizi dikkate alacağım. Çok sağolun.

Ayşe Derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön