Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 19-11-2012, 15:18   #2395
SAGEN
Ağaç Dostu
 
SAGEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: Üsküdar/İSTANBUL
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DilekGuven Mesajı Göster
merhaba,
sulamada buz kübü metodu gittikçe daha fazla yerde karşıma çıkıyor. ısı farkının yaratabileceğini düşündüğüm olumsuz sonuçlar nedeniyle pek kıymet vermesem de orkidelerimin fazlalığı da zaman zaman bu konuda şeytanın avukatlığını yapıyor.
aranızda sulamada buz küpü metodunu kullananlar, olumlu olumsuz tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim. sizlerden özellikle olumlu birşeyler duymazsam kızlarımı üşütmeye gönlüm razı olmayacak
The "Ice Cube Method" of Watering Orchids - Home - Gardening
Sayın DİLEKGUVEN;

Bu yöntemi daha önce ismini şu an hatırlayamadığım forum üyesi bir arkadaşımızın kullandığını bizzat biliyorum (orkidesini aldığı çiçekçinin talimatı üzerine). Sonu hüsran tabikide.
Fikrim olarak mantıken baktığımızda da zaten buz kübü kulanımı sağlıklı olmadığı gibi doğada da ağaçlar üzerindeki orkidelerin buz kalıbına ya da buzlu suya maruz kaldığına tanık olanımız yoktur sanırım (zira tropikal iklimde buzlu suyun ne işi var).
Zira böyle bir uygulamanın kısa vadede olmasada uzun vadede genel manada bitkide şoka neden olacağı kanısındayım. Kaldıki orkidelerin sulanması konularında araştırma yaptıysanız oda sıcaklığında dinlendirilmiş ve kloru uçmuş su kullanılmasına dikkat edilmesi belirtilir. Forumda da böyle bir uygulamaya tanık olmadım.
Nacizane fikrim siz gelin kızlarınızı bilindik yöntemlerle sulamaya devam edin derim. Uzun vadede üzülmemek için.

SAYGILARIMLA.


Düzenleyen SAGEN : 19-11-2012 saat 15:21 Neden: ilave yazı
SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön