![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Alıntı:
Normal orkide harcında, saksı içinde veya dibinde su birikintisi olmayacak şekilde, yetiştirmek en kolayı. Seçim sizin... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
üsteki resimleri sitede paylaşalı bugün tam 2 ay oldu ancak çiçek sapı diye beklediğim uç hala değişmedi aynı küçüklükte bazı arkadaşlar kök dedi ancak kök olsa idi şimdi büyümesi lazımdıişte bugünkü hali ![]() ![]() ![]() buda diğer orkidem en son geçen yıl aralıkta çiçeklerini döktü ondan sonra 2 yeni yaprak çıkarttı ama hala çiçek açmadı hocalarıma soruyorum sizce çiçek açacakmı : ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçek sapı olsaydı şimdiye kadar kesin büyürdü, bence köktür o. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2011
|
Orkidemin sapındaki oluşum çiçek sapımıdır ? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
O oluşum çiçek sapı hocam. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın DAĞÇİÇEĞİ; Çiçek sapı da olabilir, keikide olma ihtimali var. Biraz bekleyip görmek gerekiyor. SAYGILARIMLA. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Selam arkadaslar merak ediyorumda sizin orkidelerinizi dis saksi kullanmadanmi yetistiriyorsunuz sitede gorduklerim hep ic saksida bildigim kadari ile dis saksi olmayinca kokler gunesten bozuluyor bende5 tane orkide var dis saksiyi alinca bozuluyorlar sevgiler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın USEFUL; Dördüncü resimde orkidenizin neredeyse saksıdan dışarı düşmekte olduğunu gördüm. Orkidenizi saksı harcından çıkartarak yeniden düzgün bir şekilde (gerekli ise kök budamasıda yaparak) tekrar dikiniz. SAYGILARIMLA. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın useful, o oluşum bir çiçek sapı. ancak orkidenin ışık/su azlığından onu büyütemediğini düşünüyorum. benimki Şubat'ta böyle yemyeşil ufacık bir şey çıkarttı, kök sandım. ancak kök rengi daha soğuk bir renk, mavi gri gibi oluyor. ve harca uzanıyor yeni kök. veya ışığa. diğer orkidenin kökleri çok sağlam gözüküyor, yalnız aşırı yan yatmış ve düşecek gibi. harcı da çok kuru gözüküyor acaba kalorifere yakın mı? aman düşmesin. çiçeklerini dökünce orkide dinlenmeye geçer ve yaprak çıkartır. bahar başında çiçek sapını uzatıp bahar ortası-sonu çiçeklenmeye başlar. yani bu durumu normal. yeter ki bol ışık görsün (direkt güneş değil). |
|
|
|
![]() |
|
|