![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Aslinda cozumu bulmussunuz ancak ben yine de cevabini vereyim. Orkideniz gunesten yanmis evet cozumu nedir aydinlik ancak direkt gunes isigi almayan bir noktaya koymaktir. Beyaz noktalar da kurumaya basladiginin bir isareti. Boyle bir durumda varsa buhar makinesi yoksa orkidenin bulundugu odaya (ancak ustune degil) spreyle su sikmayi seviyorum.Bu sayede odadaki nem yukselecektir. Ilaveten 2 litreye 1 yemek kasigi kadar oksijenli su koyarak 10 gunde bir suyunu verin. Bulundugu odada cami vasistas konumuna getirerek odanin havalanmasini saglayin. Ve kendinizinde dedigi gibi mudahele etmeyin, unutun. Fazla sularsaniz, durumu daha kotuye giderse yerini degistirirseniz olumunu hizlandirirsiniz. Hasta yahut zayiflamis bir orkidede kimse size yuzde yuz yasayacaginin garantisini veremez hatta ben yuzde 50/30 yasama ihtimali beklentisinde olmanizi tavsiye ederim. Yine de dediklerimden fazla birsey yapabilme sansiniz maalesef pek yok. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2012
|
Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2018
|
Orkidem büyümüyor
Merhabalar henüz cok yeniyim burda. Yaklaşık 6 ay önce aldım orkidemi ve bir ay sonra çiçeklerini döktü hep. Büyüyen bir yapidaydi ancak daha sonra o büyümesi durdu, tek bi yöne dogru eğildi ve solmaya basladi ucu. Bende bi tanıdığımın tavsiyesi ile budadim. Reiki yöntemiyle dal cikartmayi başardım. Ancak uzun zamandir onlarda büyümüyor. Birkaç haftadır da yapraklari karardı. Nasil kurtarip büyümesini dallanip çiçek vermesini saglayabilirim. Köklerini kontrol ettim bir sorun yok gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kesik, yaprak, yarık |
|
|