agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)




Beğeni Düzeni33Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-03-2020, 13:39   #31
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-03-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Birincisi, dalı tamamen kesip çıkartabilirsiniz. Bitki çiçekleneceği zaman yeni dal oluşturur. Bitkinin çiçeklenmesi için 16-19°C aralığında 1-1,5 ay tutulması gerekiyor. Aksi durumda çiçeklenmiyor.
İkincisi, sulama aralığınız uzun. Damarlaşma dediğiniz şey bitkinin susuz kalmış olması durumu. Kışın 5-7 günde bir, yazın 2-3 günde bir sulayın. Ayda bir defa gübreleyin. Her gübreleme işlemi öncesinde saksıdan 2-3litre su geçirere saksı harcında bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştırın. Hemen sonrasında hazırladığınız gübre çözeltisini saksıya uygulayın.
Cevabınız için teşekkür ederim. Mevcut çiçekli olan dalının ucunda tomurcuklanma devam ediyor, 7 çiçek ve 3 tomurcuk var. Dalı kesmemi mi öneriyorsunuz? İlk orkidem olduğu için bilgim yok maalesef.

Dediğiniz gibi yanlış sulama aralığından dolayı böyle oldu demek ki. Mantar vs. hastalığı da olabileceğini düşünüp üzülmüştüm. Yapısı değişen 2 yaprak için de bir öneriniz var mı? Onlar orkidenin diğer yapraklarına zarar verir mi?

EcemGmbsgl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
kesik, yaprak, yarık


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026