agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-08-2016, 13:07   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide-filizi Mesajı Göster
Rhynchostylis Gigantea red edindim. Fakat kargo ile gönderimi sırasında sıcak havalardan ve kargonun gecikmesinden dolayı biraz yıpranmış. Kurtarmak için ne yapmalıyım. Henüz çok küçük olduğu için baya uğraşmam gerekecek. Bilgisi olan varsa lütffen yardım etsin

Sayın Orkide-filizi, bitkiniz gerçekten çok kötü olmuş. Yurt dışından bitki getirtmeyi düşündüğünüzde, havanın daha serin olduğu eylül-ekim veya mart-mayıs aylarını tercih etmelisiniz. Geçen mayıs ayında Tayland'dan, Kumpol Panyawechmanit isimli satıcıdan Ascocentrum miniatum tohumları sipariş ettim. Bir ay sürede geldi. 1000-1500 tohumdan bir tanesi bile çimlenmedi. Halbuki daha önceki zamanlarda yine aynı satıcıdan aldığım tohumların çok büyük bir kısmı çimlenmişti. Kayıt ettiğim geliş sürelerini karşılaştırdım. Çimlenen tohumlar 15 günde ulaşmışlar. Çimlenmeyen ise, 30 gündür yolda ve haziran sıcaklarına yakalanmış. Bitkiyi nasıl kurtarabilirim sorusuna gelince, Rhynocostylis, kaktüsgiller familyasına özgü olan CAM kısaltmasıyla belirtilen bir fotosentez türünü yapar. Bu fotosentezde, bitki, karanlıkta gözeneklerini açar, havadaki karbondioksidi, içerisine alır ve vakuol denilen hücre içi organlarında malik asit formunda depolar. Gündüz saatlerinde ise bu depolanan malik asitten ışık yardımıyla şeker sentezler. Bitkiyi, geceleyin uyuduğunuz odada bulundurmanız bitkinin karbondioksit alması bakımından iyi bir uygulama olur. Tabii, bir de gündüz saatlerinde de ışık alan bir yere yerleştirmelisiniz, ama bu yer doğrudan güneş alan bir yer olmasın. Yazın, her gün bitkiye ve kök bölgesine saf su püskürtün (saf su bulamazsanız memba suyu da olur ancak, suyun şişe üzerindeki analiz raporuna bakın, raporda florür (F) varsa bu suyu kullanmayın. Bunun dışında ayda bir gübreleme yapın. Her gübreleme öncesinde saksıya 2-3 bardak su dökerek bir önceki gübrelemeden kalan gübre artıklarını uzaklaştırın, hemen sonrasında hazırladığınız sıvı gübreyi saksıya verin.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025