View Single Post
Eski 19-09-2016, 12:16   #2750
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elcinoksum Mesajı Göster
Merhaba, yakjlaşık iki yıldır orkide besliyorum. İlk yılında çiçeği çok güzeldi ancak sonra normal üsreçte döküldü ve sonra açmamaya başladı. Birisinin tavsiyesi ile dalının üstünden çapraz olarak kestim sanırım hata yaptım bu sefer hiç çıkmamaya başladı. Bu arada hep sulamaya devam ettim yerini de sevmişti dalının ortasından tekrar yaprak çıkmaya başladı , bu seferde alttaki yapraklar sararıp dökülmeye başladı. Dalının ortasından çıkan yaprakların yanından da tekrar dallar çıkmaya başladı. Ama hala tomurcuk vermedi. Kökleri de iyice kurudu. Acaba yukarıdan çıkan yapraklarından tekrar toprağa mı almalıyım? Bu şekilde kalınca çok üzülüyorum tekrar canlansın istiyorum.
Phalaenopsis orkidesinin çiçeklenmesi için 16-18°C sıcaklıkta 1-1,5 ay kalması gerekir. Bu soğuklama isteği karşılanınca bitki yeni dal oluşturur ve eski dal üzerindeki uyur gözlerden de tekrar çiçek verir. Saksı harcının 2 yılda bir değiştirilmesi iyi olur (çürür ve küf gelişimine elverişli hale gelir). Saksı harcını değiştirin, yeni aldığınız saksı harcını haşlayıp soğuduktan sonra kullanın. Bu, harçta bulunması muhtemel zararlı yumurtalarını öldürür. Kolay gelsin.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön