View Single Post
Eski 04-10-2016, 17:27   #2758
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baha-r Mesajı Göster
öncelikle herkese merhaba benim için manevi yönden çok değer taşıyan bir orkidem var ancak türünü bilmiyorum. 5 aydır gözüm gibi bakmaya çalışıyorum ancak.bir arkadaşım bana orkide saksısının küçük geldiğini ve değiştirmem gerektiğini söyledi. bende şeffaf bir saksıya çiçekçiden torf alarak değiştirdim. değiştirirken köklerde budama yaptım .fakat zamanla ertrafında minik sinekler farkettim. uzun zamandır çözüm arıyorum .köklerinin çürüdüğünden şüphelendim köklerine baktığımda siyahlaşan ve kabuklaşmaya başlayan kısımlar ayrıca sararmış köklerde gördüm. aldığım saksının büyük olduğunu ve fazla torf koyduğumu düşünerek daha küçük bir saksıya geçtim .bu seferde köklerin daha çabuk kuruduğunu gözlemledim. ne yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim . orkide konusunda birçok yazı okudum şans eseri sizin forumunuzdaki yazıları okudum ve ilgili, yardımcı olduğunuzu görünce bende sanşımı denmek istedim .bu forumu açtığınız için ayrıca teşekkür ederim ..
Piyasada orkide toprağı diye satılan ağaç kabuklarından oluşmuş bir saksı harcı var. Bu harçtan kullanın. Kullanmadan önce bu harcı bir tencereye dökün ve haşlayın. Bu, harçta bulunması muhtemel zararlı yumurtalarını öldürür. Soğuduktan sonra, dibinde yeterince havalanma deliği bulunan bir saksıya bitkiyi dikin. Kışın, 4-5 günde bir, yazın 1-2 günde bir sulayın. Ayda bir defa gübre uygulayın. Gübrelemeden önce, saksıdan 2-3 litre memba suyu geçirin. Bu, bir önceki gübrelemeden kalan gübre artıkları uzaklaştıracaktır. Hemen sonrasında hazırladığınız sıvı gübreyi saksıya uygulayın. Kolay gelsin.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön