View Single Post
Eski 25-08-2016, 18:18   #2738
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nevan Mesajı Göster
Herkese merhaba,

Orkidemin sağlığı konusunda danışmak istiyorum.

Orkidem için çok endişeliyim. Şöyle ki önce yaprakları kurumaya başladı ve sırayla hepsini döktü, bunun normal olduğunu söylediler zamanla yeniden açacaktır vb. gibi yorumlarda bulundular bende o yüzden normal karşıladım.

Ama şu an durum hiç iç açıcı değil, giderek kurumaya devam ediyor. Öncelerinde saksı içerisinde beyaz mantarlar gördüm araştırmalarım sonucu eğer mantarlar kök üzerinde değilse ciddi bir sıkıntı oluşturmayacağını ama temizlenmesi gerektiği yazıyordu. Bunun üzerine mantarlarını temizledim ve kök budama işlemini gerçekleştirdim. Bunun işe yarayacağını umuyordum fakat buda işe yaramadı. Git gide kurumaya devam ediyor.

Son durumu fotoğraflardaki gibi, bu konu hakkında tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

Saksı harcını değiştirin. Satın aldığınız yeni harcı sıcak su ile haşlayın. Bu, harçta bulunması muhtemel kabuklu bit, pamuklu bit, unlu bit ve salyangoz yumurtalarını yok edecektir. Harç, soğuduktan sonra değişimi yapın. Bitkiyi saksıya diktikten sonra bolca su verin (menba suyu olursa ve suyun florür içeriği sıfır olursa çok iyi olur, şişe üzerindeki analiz raporuna bakın)), hemen sonrasında hazırladığınız sıvı gübreyi saksıya uygulayın. Gübrelemeyi ayda bir defa yapın. Her gübreleme öncesinde saksıdan 1-2 litre kadar su geçirerek bir önceki gübrelemeden kalan gübre artıklarını uzaklaştırın. (Eğer bu yapılmazsa, harçta birikecek olan gübre kökleri yakar). Hemen akabinde gübreyi saksıya uygulayın. Yazın 2-3 günde bir sulayın, kışın ise haftada bir defa.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön