agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-02-2014, 22:23   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-02-2014
Orkıdemı kaybetmek ıstemıyorum

Bir orkiden var nerdeyse 1 sene olcak cok guzeldi hediye geldiginde ama simdi 3 yapragi kaldi bu siteden takip ettigim kadariyla kokunden topragini temizledim yosunlanmis kokleri temizlerdim hatta kazidim ser kokunden 3 yaprak yesim ama 2 haftadir halsiz gibi duruyor solmasini istemiyorum ne buyudu ne olduu basinda dua bile okudum manevi degeri buyuk benim icin ne yapabilirm yardim edin ne olur

sinems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2014, 17:19   #2
Ağaç Dostu

horanlı.66's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2013
bi kaç tane Foto paylaşmış olsaydiniz yardımci olabilirdik, ama görmeden bi kaç yorum yapayim, öncelikle kuruyan çürüyen kökler varsa onları uygun şekilde temizleyin, çürüme varsa o kısımlarıda temizleyin, eğer sağlam kök varsa onlar kalsın, bol ışık alan, direk güneş ışığı değil ama, yere toprağınıda değiştirirerek bırakın, ama uygun sıcaklık olmasına dikkat edin, eğer yapraklarda kötü ise bıçak yardımi ile en kötü olanı çıkartın, daha sonrada bol bol DUA , edin inşallah iyi olacaktir, yalnız torf kullanmayin, çiçekçilerde orkide toprağı var ondan alın , bileğiniz çiçekçiye tavsiyem bi danışın , yüz yüze net daha iyi bilgi alırsınız...

horanlı.66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2014, 17:40   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-02-2014
Kotu ve neredeyse sumuksu kokleri kazidim hatta bicaga camasur ile dezenfekte ettim.laki suan sanki oturtmusum gibi dusecekmis gibi duruyo resim ekleyemedim hata veriyor surekli.3 yapragi kaldi ama yapraklar cok gucsuz duruyorlar boyunlarini bukmusler gibi.direk gunes isiginda suan.hemen degistiriuorum yerini.bide 4-5 gunde bir az su dokuyorum altinda su kalmamasina dikkat ediyorum.kimse yardim etmeyecek sandim horanli.cok tesekkur ederim ilk firsaatta resim ekleyecegim

sinems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2014, 07:25   #4
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinems Mesajı Göster
Kotu ve neredeyse sumuksu kokleri kazidim hatta bicaga camasur ile dezenfekte ettim.laki suan sanki oturtmusum gibi dusecekmis gibi duruyo resim ekleyemedim hata veriyor surekli.3 yapragi kaldi ama yapraklar cok gucsuz duruyorlar boyunlarini bukmusler gibi.direk gunes isiginda suan.hemen degistiriuorum yerini.bide 4-5 gunde bir az su dokuyorum altinda su kalmamasina dikkat ediyorum.kimse yardim etmeyecek sandim horanli.cok tesekkur ederim ilk firsaatta resim ekleyecegim
Resimleri boyutu yüksek oldugu için yükleyemiyor olabilirsiniz. Küçültmeyi deneyim. Ayrıca sulama konusunda bence "biraz su dökmek" yerine, iyice kurumasını bekledikten sonra "daldırma" yöntemi ile sulamaya geçin. "Biraz su dökerek sulamak" klasik salon çiçekleri için uygundur ama orkide için köklerin bazılarının sulanıp bazılarının kurumasına sebep olur.
Resim yükleyene dek problem konusunda net birşey söylemek mümkün değil, sevgiler

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2014, 12:44   #5
Ağaç Dostu

hüzün's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2009
tomurcuklu orkidem

buyrun

Eklenen Resimler

hüzün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2014, 13:46   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-02-2014
Herkese merhaba ben yenimüye oldüm sırf orkidem icin.orkidrm birkac ay once bana hefiye geldi geldiginde cicekleri vardi daha sonra soldu ve dokuldu sonra bir cicekciye sordum oda dallari budamam gerektigini soylefi ve bende kestim.haftada bir kere orkide vitaminiyle sulama yapiyorum.sıkıntım size sormak istediğim orkidemin birkac gun once yapraklari sararmaya başladı dünde baktigimda kökleri ve dallarida saratmaya baslamıs cok endise ediyorum sizce neden olmuş olabilir yardimci olursaniz cok sevinirim.

Eklenen Resimler

sade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2014, 17:05   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-12-2011
sıvı gübreyi ne kadar koyuyorsunuz? miktarı fazla olabilir. kökleri yanmış gibi

esra_al Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2014, 18:47   #8
Yeni Üye

Fatma Çakır's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2014
orkidemin gelişimi ve beyazlıklar

İyi akşamlar arkadaşlar daha önce minik bir çiçek sapı varken burada paylaşmıştım şimdi o gelişiyor. İki minik uç vardı onlar kök mü hala anlamadım yeni bir tane daha çıkıyor ve eski dalda hafif bir uç daha çıkmaya başlıyor gibi sizce bunlar nedir? Ayrıca niye beyazlıyor, kireçli su vermiyorum hazır su kullanıyorum haftada bir ve dallara değdirmemeye çalışıyorum ama niye beyazladı o sürgünler anlamadım?

Eklenen Resimler

Fatma Çakır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2014, 00:20   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esra_al Mesajı Göster
sıvı gübreyi ne kadar koyuyorsunuz? miktarı fazla olabilir. kökleri yanmış gibi
Şişnin arkasında bir litreye bir kapak yazıyor ben haftada bir kere bir su bardaği kadar bu gübreyle suluyorum yani haxirlafigim suyu birkac seferde bitiriyorum. Birde benim evim küçük bebegim olduğundan dolayı cok sıcak orkidemde malesef peteklere cok yakın bu nedenle olmuş olabilirmi acaba

sade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2017, 14:41   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-12-2017
Orkide kökleri hızlı çoğalsın diye spagnum yosunu önermiştiniz. Kurusunu da kullanabilir miyiz?

İremakdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2017, 11:36   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-12-2017
Orkidem ölüyor

Arkadaşlar merhaba 1 ay önce falan bimden orkide aldim. Torfu fazla orkide toprağı azdi. Çiçekli olmasına rağmen burada okuduklarima güvenerek toprağını değiştirdim fakat yapraklari çürümeye başladı kökleri iyi durumda değil ve çiçekleri dökülüyor tomurcuklar açmadan dökülüyor. Sanki torfta daha iyiydi ben mi hata yaptım yardımcı olabilir misiniz ölsün istemiyorum. Başka orkidelerimde var hepsi iyi aynı zamanda suluyorum aynı yerde bu böyle kötüye gidiyor yeni suladım ondan ıslak biraz içi fotoğrafları eklemeye çalışacağım teşekkür ederim şimdiden.

Eklenen Resimler

Gozde26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2017, 13:19   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-12-2017
Orkidem Hk.

İyi günler arkadaşlar,
Henüz iki ay önce hediye gelen orkidemin fotoğraflarını ekliyorum. Forumun konuyla alakalı birçok yerini gözden geçirdim. Yine de siz değerli orkide severlerin görüşlerini almak istiyorum. Orkideyi resimlerde görüleceği üzere cam kenarında tutarak batı yönünde ışık almasını sağlıyorum. Ortalama 6-7 günde bir yaklaşık 1 çay bardağı su ile suluyorum ve saksı deliklerinden akan suyu tahliye ediyorum. Bunun yanında haftanın 1 kaç günü fısfıs yardımı ile çiçekleri ve yaprakları nemlendiriyorum. Anladığım kadarıyla yaprakları iyi durumda. Ancak iki dalın birinde yaklaşık 2 aydır açmış olan çiçekleri büzüşerek dökülmeye yüz tuttu. Köklerde de renk değişimleri başladı.
Bu bilgiler ışığında sizce orkidem sağlıklı mı? Çiçek dökülmesi bu aşamada normal karşılanmalı mı yoksa bir hastalık belirtisi mi? Sizce köklerin ve çiçeklerin durumunu bütün olarak göz önüne alırsak genel durumu nasıl görünüyor?

Not: Saksının içindeki su damlacıklarının sebebi sulamadan hemen sonra fotoğraf çekmemden kaynaklanıyor. Normalde bu kadar nemli durmuyor. Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler

agac02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2014, 17:47   #13
Ağaç Dostu

horanlı.66's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2013
rica ederim, direkt güneş ışığından kaynakli olabilir, çünkü kökler çok zarar görmüş, güneş ışığının yaptığı terlemeyi karşılayacak su çekemeyebilir kök kısmı, eğer hiç kök kalmadıysa en alttaki yaprağı feda edin, yoksa hepsini kaybedebilirsiniz, dört beş günde bir sulama değilde yapraklara fısfıs şeklinde her gün su verin, kökler yoksa eğer sürekli hafif nemli kalacak şekilde, sulu değil dikkat, su verin, yeni kökler çıkacaktir

Düzenleyen horanlı.66 : 09-02-2014 saat 20:14
horanlı.66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025