agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-10-2012, 19:50   #1
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Galeri: 11
Keiki peşindeki arkadaşlar, her phelenaopsis eninde sonunda keiki verir. Olgunlaşınca ya çiçek sapından ya da ana gövdenin yanından bir ya da birkaç tane illaki verecektir.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2012, 07:52   #2
Ağaçsever

DilekGuven's Avatar

Giriş Tarihi: 14-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
Keiki peşindeki arkadaşlar, her phelenaopsis eninde sonunda keiki verir. Olgunlaşınca ya çiçek sapından ya da ana gövdenin yanından bir ya da birkaç tane illaki verecektir.
benim en eski phal.im 5 yaşında, ilk sene hariç her sene yılda iki kere çiçek verdi bana, ama hiç keiki olmadı şu anda 14 tane phal.im var. hayatımda fotoğraflar dışında bir kere keiki gördüm, o da şirkette bir iş arkadaşıma hediye gelen, ama bakamadığı için yaprakları dökülmüş, fazla sulanmaktan kökleri çürümüş, ölmek üzere olan phal.in üzerinde çıkmıştı. O bitki ölmek üzere, gel yavruyu kurtaralım dediğimde ise, yaw ne ölmesi, baksana her yerinden yapraklar fışkırıyor şeklinde bir cevap alıp susmak zorunda kalmıştım.

bitkiyi keiki vermesi için ona ölüm korkusu yaşatmak istemiyorum tabi, o nedenle böyle cytokininler auxinler filan kafayı bozdum . bir de hazır çıkmasını beklemektense, üremesine katkıda bulunmak hoş bir duygu, ustalar acemiliğimi mazur görsün

DilekGuven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2012, 20:07   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-05-2012
[QUOTE=DilekGuven;1033226]hayatımda fotoğraflar dışında bir kere keiki gördüm, o da şirkette bir iş arkadaşıma hediye gelen, ama bakamadığı için yaprakları dökülmüş, fazla sulanmaktan kökleri çürümüş, ölmek üzere olan phal.in üzerinde çıkmıştı. O bitki ölmek üzere, gel yavruyu kurtaralım dediğimde ise, yaw ne ölmesi, baksana her yerinden yapraklar fışkırıyor şeklinde bir cevap alıp susmak zorunda kalmıştım.

Dilek Hanım merhaba;
Kökleri fazla sulanmaktan çürüyen orkideyi nasıl kurtaracaktınız?
Şu anda aynı problemi ben yaşıyorum. Belki öneriniz ile orkidemi kurtarabilirim.

vivacious Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2012, 10:28   #4
Ağaçsever

DilekGuven's Avatar

Giriş Tarihi: 14-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vivacious Mesajı Göster
Dilek Hanım merhaba;
Kökleri fazla sulanmaktan çürüyen orkideyi nasıl kurtaracaktınız?
Şu anda aynı problemi ben yaşıyorum. Belki öneriniz ile orkidemi kurtarabilirim.
Merhaba,
ben şahsen pratikte böyle bir uygulama yapmadım hiç, ancak forumun çeşitli yerlerinde şu adımların takip edilmesi öneriliyor:

1. orkidenin saksıdan çıkartılarak köklerinin incelenmesi
2. içleri boş, yumuşamış, çürümüş köklerin kesilmesi
3. köklerin kesik yerlerine tarçın ve/veya kömür tozu tatbik edilmesi
4. orkidenin YENİ harca dikilmesi
5. bu işlemler yapılırken eldiven, steril makas vb kullanılarak hijyene dikkat edilmesi.
6. tarçın/kömür tozu uygulamasından önce mantar oluşmaması için kökler ilaçlı suyla yıkanabilir.
7. bir hafta kadar sulama yapılmaması gerekiyor, yaprakları ara ara fıskiye ile nemlendirebilirsiniz.
8. bir hafta sonra normal bakım koşullarında devam edilebilir.

sevgiler.

DilekGuven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2012, 14:10   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-10-2012
Öncelikle iyi günler...Yeni üye oldum ve orkidem de bazı sorunlar fotoğraflarda da gördüğünüz gibi benekler..Sözlüm getirdi tanışma hediyesi olarak benim için önemli o yüzden formu tam okuyamadan sizden yardım istiyorum çünkü bu aralar yoğunum.İlk orkidem, suya daldırıp çıkararak suluyorum haftada bir saksısı plastik güneş geçirmiyor..Saksının güneş gecirmesi gerekir mi?Bir de bu beneklenmeler neden?Şimdiden cok sağolun..

Eklenen Resimler

oguz__ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026