Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DilekGuven
Ben bu hindistan cevizi olayını deneyeceğim galiba.
gerçi biraz şaibeli:
1. bitkilerin kimi fazlarında geliştirici etkisi varken kimilerinde de tam tersine gelişimi durdurabiliyormuş, yani doğru noktada kullanmak lazım.
2. şekerli bitkisel birşey olduğu için böcek çekme, mantar oluşumuna sebebiyet verme ihtimali de var, o yüzden kimileri bunu sıvı gübreye karıştırarak bitki besini anlamında kullanıyor olsa da ben sadece nodlar üzerinde deneyeceğim.
3. gördüğüm kadarıyla içeriğinde potasyumu yüksek, dolayısıyla çiçeklenme de sağlayabilir.
|
Dilek Hanım,
denemeler çok önemli, denemelerle bulunuyor zaten icatlar

şu hindistan cevizi olayını ben 3-4 ay önce denemiştim, bilmiyorum belki deneme zamanım da yanlıştı ama ortamı stabil tutamadım... ortam kontamine oldu... bunun için çok steril bir ortam ve materyaller kullanmanız gerekiyor. Garo hocam bunun için mikrodalga fırını önermişti ama bende olmadığı için yapamamıştım. size tavsiyem deney ortamınızı çok steril tutmaya çalışın. zira mantarlar hemen basıveriyor, bunun için fungusit kullanın diyecem ama bu da nod'ları olumsuz yönde etkileyebilir.. bu yüzden deney ortamınızı havalandırmak için minik pervaneler kullanabilirsiniz...
başarılar