![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Bundan ükelalık yaptığıma çalıştığım anlamı çıkabiliyor. ANlamadınız ise yazayım. Amacım hava atmak değil sadece terminuslarda alman ekolüne uygun yazmayı tercihimi anlatmaktır. potasyum sodyum değil kalium natrium v.s. eski üyeler bilir çok daha karışık yazıyordum. hâla bitki isimlerinde taxonoma uyarak latince yazmayı tercih ederim. Nasıl ki burda inch feet kullanmıyor isek bana göre kaliuma potasyum natriuma sodyum yazmak da bir o kadar abes. ancak bu benim değil ülkemin sorunu yarısı ingilizce bir o kadarı fransızcada gelen terimler karmaşaya neden oluyor. Sülfirik asit gibi H2SO4 var bir de H2SO3 ben tercihan almanca isimlerini kullanıyorum. sebebini açıklamak için bunu yazdım epi topu bu birine üstünlük taslamak değil. saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2012
|
Alıntı:
Doğrudur, alınan eğitimin diline göre kullanılan terimlerin dili de değişiyor veya öğreniyor ama aklımızda en çok kullanılanı tutmayı tercih ediyoruz, tıp dili stabildir ancak kimya dili maalesef, çok doğru bir saptama, bizde hasta sahiplerimize tıp dili ile anlatım yaptığımızda işler karşıyor bu yüzden size hak veriyorum. Ayrıca Sn. Malina, herhalde anlaşılmayan bir durum söz konusu. Evet belki ben bu maddeyi başka bir hastalığın tedavisi için deneyimlemeye başladım ancak soru bu başlıkta sorulduğuna göre demek ki sorunun muhattabı bu başlığın sahibi olan Sn. Preacox. Kendisinin büyük ihtimalle beslediği tek bitki phal değildir... Takdir edersiniz ki özellikle bu forumda yeni üye olmuş kişiler her ne kadar, yazım dillerine, kullanıdıkları Türkçe'ye dikkat ediyor olsalarda bazı üyeler tarafından hiçe sayılabiliyorlar. Buradan yola çıkarak bir önceki mesajıma verdiği cevaptan ve deneyiminden dolayı bu soruyu Sn. Preacox'a sormamın sakıncası nedir anlayamadım. Konu hakkında deneyimi vardır veya yoktur, kullanımı tasvip eder veya etmez önemli olan bu. Bu soruyu kendisine özelden yöneltip fikrini alsam ve diğer üyeleri bu bilgiden mahrum bırakmam daha mı doğru olurdu acaba? Kimin ne olduğunu internet ortamında asla bilemezsiniz, bu yüzden üyeleri rencide etmeye çalışmak yerine kazanmaya bakın lütfen. "Saygı" çerçevesi içerisinde yapılan munazaraların fikirleri geliştirmekten başka bir amacı olamaz. Bir çok buluş, bambaşka bir şeyin araştırması yapılırken kazara keşfedilmiştir bunu unutmayın... Sn. Preacox, Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2012
|
Alıntı:
Bir soru soruldu,deneyimin varsa cevap verirsin tavsiye etmiyorum dersin, veya deneyimin yoktur daha önce denemedim dersin konu kapanır biter, böylece konu dışına çıkılmaz.Ama burada yapılan sorulan soruya kısa ve öz yanıt vermek yerine gayet lakayıt bir biçimde cevaplamak. Sizde yapılan yanlışlığın üzerine gidiyorsunuz. Eski üye olmak, yönetici olmak vs bunların hiç biri önemli değil, önemli olan insanlara karşı gösterdiğiniz tavır ki bir kaç konuda daha denk geldim bir çok kişiye aynı biçimde davranmışsınız siz ve Sn Praecox, ve bu tavrınızın son derece çirkin olduğunu belirtirim. Burası bir internet platformu, sizin arka bahçeniz değil eğer ki bu şekilde bir siteyi yayın hayatına geçirdiyseniz amacınız insanları rencide etmek, azarlamaya çalışmak yerine bilgi paylaşımı olmalı. En başta siz insanların eline bayrağı verirseniz bu başlıklarda daha çok tartışma olur. Ciddiyet, en önemlisi bu... Ayrıca "Eminim ki kazara bulunanların sayısı, bilinçli çalışmaların sayısından azdır. " demişsiniz, izin verirseniz bu konuyu ben sizden daha iyi bileyim olur mu... Şu dalga geçtiğiniz konu hakkında epey araştırma yaptım, yerli ve yabancı kaynaklardan ulaştığım bilgi güvenli bir biçimde kullanılabildiği oldu, benim tecrübemde gayet olumlu... Erinmezde ufacık bir araştırma yaparsanız zaten sizde görürsünüz peşin hükümlü olup ben bilirim tavrından kurtulmak yeterli. Çok bilen çok yanılır... İnsanları düşünmeye zorlamanın en kolay yolu soru sormaktır, sorgulamak öğrenmek demektir.Tabii ki bazıları için... Bu konuya son mesajımdır zira yukarıda yazdığım gibi Sn Praecox'un ve sizin konuyu bambaşka bir yere getirmenizden rahatsız oldum, biraz rahatlayın, hayat son derece keyifli, bu şekilde yazılan iki mesajı kendinize dert edinip sürekli didişme haline girerseniz gül bahçesini derbeder edersiniz, boş yere kendinize stress edinmeyin.Anlıyorum bu kadar büyük bir forumu yönetmek kolay iş değil, üyelere karşı belli bir standardda davranmak durumundasınız ama negatif olaylar, konuşmalar düşünceler sizin hayatınızdan götürür. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|