Merhaba
üye olmadan önce cok yazı okudum orkidelerle ilgili ama resim atmadan sorunuma çözüm bulamıcam galiba

şimdi resimde atamıyorum yeni üye olduğum için en iyisi yazarak çare arayayım dedim.

Benim 2 tane orkidem var biri 40-50cm , diğeri 1 mt boyunda phalaenopsis sanırım ikiside hediye oldugu için tam bilmiyorum netteki resimlerden bakarak öyle olduğuna karar verdim. kısa olanın durumu gayet iyi çok şükür ama uzun olan evdekilerin fazla sulaması sonucu canım orkidenin kökleri mahvolmuş çürümüş içi boş olmus resmen.bi bakayım ne durumda dedim bi boşalttım içler acısı bi halde yemyeşil olan köklerden eser yok.tutyorum cekiyorum içinden tel gibi bişey çıkıyor. sağlam kökleride var sanırım ama öyle yemyeşlil değil. 2 tane yaprağı var ve 2 tanede dalı var. şu an ağac kabuklarıyla dolu harcında bekletiyorum ama ne yapıcam kökleri için bilmiyorum. Sphagnum yosunu sarmam gerektiğini düşünüyorum burada okuduklarımdan dolayı ama yinede bilmiyorum. fotoğraf ekleyene kadar ne yapabilirim durumu daha da kötü olmadan.