agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-12-2011, 13:29   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 47
Sayın lodi,
Geçmiş olsun.
Kırılan çiçek sapı üstüne biraz tarçın ekin bekleyin. Çiçek sapında kalan gözlerden çiçeklenebilir. Eğer çiçeklenmezse kurur bu da sorun değil. Normal bakım yapmaya devan edin (sulama ve gübreleme) 3-4 ay sonra tekrar çiçek sapı oluşturup çiçeklenecektir.

nrkrkmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2012, 23:55   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2012
yaapışlan damlacıklar

Sayın Orchid Lover,

aynı sorun benim orkidelerimde de mevcut, kiminin dallarında kimisinin de yapraklarında şeffaf recine benzeri damlacıklar oluşuyor, bu forumda ve baska kaynaklarda okuyarak kazandıgım bilgileri asagıdaki gibi özetleyebilirim, uzmanlardan biri beni dogrulayabilirse sevinirim.

- bu mevsimlerde gece ve gündüz sıcaklık farkı fazla oldugunda bu damlacıkar cicekli ve ciceksiz dallarda sıklıkla oluşuyor. dalda oldugu sürece sorun teşkil etmiyor.
- Ancak recine mantar oluşumu icin ortam hazırlıyor o yüzden ara sıra nemli bir mendille temizlemekte fayda var.
- bu recine damlacıkları yaprakların alt ve üst yüzlerinde yogunlukla görldügünde ise kabuklu bit ya da bir mantar hastalıgından süphlelenilebilir.

Ben yapraklardaki recineleri 30%sulandırılmış ve parmagımın ucuyla bebe şampuanı koydugum alkole batırdıgım mendil ile sildim. Sonrasında ise suyla ıslattıgım bir bezle üzerinden gectim. Elim degmişken kurumuş köklerini de temizleyip bol tarcınlayıp yeni substrata diktim. henüz birkac gü oldu ama simdilik sorun cözülmüş gibi görünüyor.

umarım size de yardımı olur.

nrkrkmz beğendi.
zeynepkavi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2012, 00:00   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-09-2011
Merhaba arakadaşlar benim orkidem şaşırdı sanırım aynı tomurcuktan hem tomurcuk hemde yaprak çıkartıyor (Resimdeki tomurcuk şu anda açmış durumda). Sizce ne yapmalıyım, olduğu gibi bırakmalaımıyım, dalımı keseyim, çiçekleri kesip keikiyimi bırakmalıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Eklenen Resimler

blacksword Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2012, 17:40   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-03-2012
orkidem ölüyormu?

arkadaşlar benimde orkidem ölüyormu?orkidemin biri yaprakları sarardı ve çürüyor napabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Eklenen Resimler

realdreaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2012, 14:21   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-08-2012
Acemi orkideciii=)

Merhaba
üye olmadan önce cok yazı okudum orkidelerle ilgili ama resim atmadan sorunuma çözüm bulamıcam galiba şimdi resimde atamıyorum yeni üye olduğum için en iyisi yazarak çare arayayım dedim.
Benim 2 tane orkidem var biri 40-50cm , diğeri 1 mt boyunda phalaenopsis sanırım ikiside hediye oldugu için tam bilmiyorum netteki resimlerden bakarak öyle olduğuna karar verdim. kısa olanın durumu gayet iyi çok şükür ama uzun olan evdekilerin fazla sulaması sonucu canım orkidenin kökleri mahvolmuş çürümüş içi boş olmus resmen.bi bakayım ne durumda dedim bi boşalttım içler acısı bi halde yemyeşil olan köklerden eser yok.tutyorum cekiyorum içinden tel gibi bişey çıkıyor. sağlam kökleride var sanırım ama öyle yemyeşlil değil. 2 tane yaprağı var ve 2 tanede dalı var. şu an ağac kabuklarıyla dolu harcında bekletiyorum ama ne yapıcam kökleri için bilmiyorum. Sphagnum yosunu sarmam gerektiğini düşünüyorum burada okuduklarımdan dolayı ama yinede bilmiyorum. fotoğraf ekleyene kadar ne yapabilirim durumu daha da kötü olmadan.

Hamide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2012, 18:11   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamide5228-5228 Mesajı Göster
Merhaba
üye olmadan önce cok yazı okudum orkidelerle ilgili ama resim atmadan sorunuma çözüm bulamıcam galiba şimdi resimde atamıyorum yeni üye olduğum için en iyisi yazarak çare arayayım dedim.
Benim 2 tane orkidem var biri 40-50cm , diğeri 1 mt boyunda phalaenopsis sanırım ikiside hediye oldugu için tam bilmiyorum netteki resimlerden bakarak öyle olduğuna karar verdim. kısa olanın durumu gayet iyi çok şükür ama uzun olan evdekilerin fazla sulaması sonucu canım orkidenin kökleri mahvolmuş çürümüş içi boş olmus resmen.bi bakayım ne durumda dedim bi boşalttım içler acısı bi halde yemyeşil olan köklerden eser yok.tutyorum cekiyorum içinden tel gibi bişey çıkıyor. sağlam kökleride var sanırım ama öyle yemyeşlil değil. 2 tane yaprağı var ve 2 tanede dalı var. şu an ağac kabuklarıyla dolu harcında bekletiyorum ama ne yapıcam kökleri için bilmiyorum. Sphagnum yosunu sarmam gerektiğini düşünüyorum burada okuduklarımdan dolayı ama yinede bilmiyorum. fotoğraf ekleyene kadar ne yapabilirim durumu daha da kötü olmadan.
Ben sizin yerinizde olsam çürümüş kökleri kesip atarım ve sonrada orkideyi yeni bir orkide toprağıyla ekerim çünkü çok su verdiyseniz böceklenme de olabilir o yüzden en iyisi yeni ve kuru toprak. Ayrıca da iki hafta boyunca su vermezdim kendini toparlayana kadar. Orkide toprağını koçtaşta bulabilirsiniz

emin.sasani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2012, 18:19   #7
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emin.sasani Mesajı Göster
Ben sizin yerinizde olsam çürümüş kökleri kesip atarım ve sonrada orkideyi yeni bir orkide toprağıyla ekerim çünkü çok su verdiyseniz böceklenme de olabilir o yüzden en iyisi yeni ve kuru toprak. Ayrıca da iki hafta boyunca su vermezdim kendini toparlayana kadar. Orkide toprağını koçtaşta bulabilirsiniz

teşekkür ederim inşaAllah en kısa zamanda koçtaşa yolum düşer **** bi yerden almam lazım mutlaka. böcek gördüm bi tane yapragının dip kısmında

Eski 29-08-2012, 18:47   #8
Yeni Üye

Resimleri yukleyebilmisimdir insaAllah

Eklenen Resimler

Eski 12-09-2012, 10:49   #9
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezgi_ela Mesajı Göster
yok mu hiç yardımcı olabilecek

iyi günler ezgi ela bende gecen ay böyle bi sorunla karşılaştım orkide bana hediye olarak gelmişti ama çok kötü bir hali vardı.Bana kalırsa yapılabilecek en güzel şeyi yaptım orkideyi söktüm altında hiç kökü yoktü sadece toprağının dışında tek bir tane kalmıştı musluktan akan suyun altında güzelce yıkadıktan sonra yeni orkide toprağına diktim bolca suladım ve saksısını şeffef naylonla kapattım 10 gün sonra hava vermeye basladım ve şuanda halinden çok memnun yeni yaprağını çoktan verdi bile bence sizde deneyin en kısa zamanda toparlanacaktır.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 19:06   #10
Yeni Üye

deepgreen35's Avatar

Giriş Tarihi: 12-08-2012
Wink

orkidemde garip bişeyler çıkıyor iyi mi kötü mü bilmedim yardımcı olur msnuz?? fotoğraflar pek net diil ama 2 tane kurumuş sapın yanlarında bir tanesi de yaprakların arasında çıktı.nedir bunlar??

Eklenen Resimler

deepgreen35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 20:30   #11
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deepgreen35 Mesajı Göster
orkidemde garip bişeyler çıkıyor iyi mi kötü mü bilmedim yardımcı olur msnuz?? fotoğraflar pek net diil ama 2 tane kurumuş sapın yanlarında bir tanesi de yaprakların arasında çıktı.nedir bunlar??

sankı yenı cıkan koklere benzıyorlar bence endıselenmene gerek yok.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2012, 18:15   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2011
3 ay önce orkide çiçeği aldım çiçekleri şu anda döküldü sapı öylece duruyor ancak bir yaprağının ortasından yeni bir filiz çıkıyor acaba kökmü yoksa çiçek sapımı bilmiyorum orkide ustalarına soruyorum acaba çiçek sapımı işte resimleri;

Düzenleyen useful : 24-09-2012 saat 13:14
useful Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 13:14   #13
Ağaç Dostu

sayın praecox 3 ay önce aldığım orkidem yeni döktü çiçeklerini diğerini zaten geçen yıl çiçeksiz almıştım haziran ayından itibaren balkonda duruyorlar denize bakıyorlar güneş hiç almıyorlar ancak bol rüzgarlanıyorlar çiçeğini döken orkidemin ucunda tomurcuk var ne yapmalıyım kesmelimiyim yoksa beklemelimiyim diğeri ise yaklaşık 1yıldır çiçeksiz resimlerinden durumları hakkında sizden bilgi istiyorum;çiçeğini yeni döken orkidem işte

üsteki resimde kaçıncı boğumdan keseyim

ortasından yeni yaprak çıkarıyor
buda geçen yıl aldığım diğer orkidem 2 tane yeni yaprak verdi bu yaz;
acaba ne zaman çiçek açar

Eski 24-09-2012, 14:13   #14
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi useful Mesajı Göster
sayın praecox 3 ay önce aldığım orkidem yeni döktü çiçeklerini diğerini zaten geçen yıl çiçeksiz almıştım haziran ayından itibaren balkonda duruyorlar denize bakıyorlar güneş hiç almıyorlar ancak bol rüzgarlanıyorlar çiçeğini döken orkidemin ucunda tomurcuk var ne yapmalıyım kesmelimiyim yoksa beklemelimiyim diğeri ise yaklaşık 1yıldır çiçeksiz resimlerinden durumları hakkında sizden bilgi istiyorum;çiçeğini yeni döken orkidem işte/11/s/dbujr.jpg[/img][/url]ortasından yeni yaprak çıkarıyor
acaba ne zaman çiçek açar
Çiçek sapı tekrar sürmesi için müsait e benziyor. Ucundaki filizden bir şey beklemeyin. en iyisi sapın çiçeklenmemiş ilk gözün üzerinden kesmeniz.

Diğerlerinde sorun yok. Gece gündüz ısı farklılıkların normal olarak artacağı bugünlerde çiçek sapları süreceğini göreceksiniz.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2012, 14:43   #15
Ağaç Dostu

hızlı cavap verdiğiniz için teşekkürler bir şey daha soracağım balkondan bu gün içeriye aldım orkideleri acaba biraz daha dursalarmıytdı balkonda gece sıcaklığı 15 dereceye inmiyor burada siz ne zaman almamı tavsiye edersiniz birde kestiğim sapın ucuna mum suyumu damlatayım ne dersiniz teşekürler

Eski 23-11-2012, 10:29   #16
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi useful;
[url=http://bit.ly/c25MCx
[/url] acaba ne zaman çiçek açar
2 ay oldu hocam ama hala bir belirti yok çiçek sapı çıkarmadı hala işte bugünkü hali

[/QUOTE]

mrduran beğendi.
Eski 25-12-2012, 15:03   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-12-2012
orkidem hasta:(

Merhabalar ben yeni üye oldum

size acilen bir şey sormam lazım yaklaşık bir yıldır baktığım bir orkidem var çiçek açmak üzere sürgün verdi ve ben buna sevinirken bugün farkettim ki bir kaç kökünde tüycük gibi bir şey var saksı içinden görünüyor küçük bir noktada başlamış hastalandığını sanıyorum şu anda kökleri çok sağlıklı tamamı yeşil üstlerde kalanlarda hafif kurumalar var o kadar, yaprakları da çok sağlıklı görünüyor sanırım hastalık çok yeni konular içinde böyle bir hastalık var mıydı bilmiyorum en aktif cevap alabileceğim yer burası sabahtan beri telaşla bir sürü makale okudum ancak rastlayamadım çiçeğime ne olmuş olabilir fotoğraflarını yüklerim görmek isterseniz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim oturduğum yerde doğru düzgün bir çiçekçi bile yok soracak kimsem yok yani

Bir de yapraklarında reçine var hastalıktan ya da yanlış bakımdan mı yoksa normal mi?

sakurasan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 17:57   #18
Ağaçsever

DilekGuven's Avatar

Giriş Tarihi: 14-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lim Mesajı Göster
Annemin orkidesi çiçeklerini döktü ve bir daha da açmadı.
(bauhauslarda satılanlardan almıştık)

Evi sıcak ve nemsiz olduğu için ağzı dar, içi genişçe bir cam vazoya yerleştirdik saksısını, daha nemli bir ortam oluşsun diye.

Bitkinin yaprakları gayet sağlıklı duruyor ve biz suladıkça yaprak açmaya devam ediyor. Fakat hiç çiçeklenmiyor.

Ne yapabiliriz acaba?
ne zaman satın almıştınız, en son ne zaman çiçeklendi, ne zaman çiçeklerini döktü , bunlar önemli bilgiler. zira satış öncesi bitkilere çiçeklenmesi için çeşitli hormon vs verildiğinden bitkiler yorgun düşüp yaklaşık 1 sene boyunca çiçek vermeyebiliyor. bütün orkidelerin iki çiçeklenme arası biraz dinlenmeye ihtiyacı var zaten, yeni alınanlarda belirttiğim nedenle bu süre biraz daha uzun. yaprak veriyorsa bu iyi birşey, benim orkidelerim genellikle 2-3 yaprak birkaç kökten sonra çiçek dalı verir. şu anda çiçek açan orkidelerimde yaptığım gözleme dayanarak da yaprak sayısının en az 6 olduğunu görüyorum. daha az yaprağı olanlar açmadı.
dinlenmesi için yeterli sürenin geçtiğine, yeteri kadar yaprağı ve kökü olduğuna ve yine de çiçeklenmediğine inanıyorsanız, gördüğü ışık az olabilir. direk güneş almamak kaydıyla daha aydınlık bir yere koyun.

DilekGuven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2013, 12:45   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-01-2013
Sevgili yağmur benim edindiğim tecrübeye göre orkideler susuz kalınca ve özellikle havasız ortamda tomurcuklarını döküyor. cam kenarı ve havadar ortam tam orkidelere göre evini sık sık havalandır.
İstanbul nemli bir şehir fazla sularsan kökleri çürür ve orkideyi öldürürsün. 10 günde bir sula ve altlığında su bırakma çiçeğinide cam önüne al. ben bu şekilde bakıyorum ve orkidelerim çok sağlıklı...Darısı seninkinin başına.

lale... Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2013, 11:28   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lale... Mesajı Göster
Sevgili yağmur benim edindiğim tecrübeye göre orkideler susuz kalınca ve özellikle havasız ortamda tomurcuklarını döküyor. cam kenarı ve havadar ortam tam orkidelere göre evini sık sık havalandır.
İstanbul nemli bir şehir fazla sularsan kökleri çürür ve orkideyi öldürürsün. 10 günde bir sula ve altlığında su bırakma çiçeğinide cam önüne al. ben bu şekilde bakıyorum ve orkidelerim çok sağlıklı...Darısı seninkinin başına.
çookk teşekkür ediyorumm şimdi de yapraklarının altında morluklar oluşmaya başladı su ve ışık sorunundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ne diyorsunuz?

yagmur90 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2013, 11:56   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-02-2012
Merhaba,

çiçek sapında oluşan damlacıklar ne anlama geliyor? araştırmalarımda bu damlacıkların tatlı olduğu ve çiçeğin sağlıklı büyüdüğünün göstergesi olduğuna dair bilgiler okudum. Ancak yeni çıkan çiçek sapının sanki büyümesi durdu ve uç kısım inceldi, büzülüp sararmaya başlayacak gibi(fotoğrafları 2-3 gün önce çektim ancak yükleyebildim.dün kontrol ettiğimde az önce tarif ettiğim gibi idi çiçek sapı). çiçek sapını kaybedebilirim. bir de fazla sulamadan olabilir diye okudum. ama sulamayı genelde haftalık ve hep aynı zamanlarda yaptım senelerdir böyle bir sorun olamamıştı. bu konuda tecrübesi olan var mı acaba? ne yapmak gerekir?

yardımcı olursanız sevinirim.aynı sorum bu konuda(2511 no.lu mesajda) ve çiçeğimin resimleri de var : http://www.agaclar.net/forum/orkide/3512-84.htm

Teşekkürler

lastdeja Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 18:09   #22
Ağaç Dostu

Sevgi's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2012
Galeri: 6
Orkidemin gövdesinde çıkmaya çalışan nedir acaba?

Name:  20130215_104058-1.jpg
Views: 10226
Size:  50.2 KB

Sevgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2013, 14:14   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-04-2013
Orkide çiçek sayısı

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 3 yıldır bende Orkide çiçeğimi çok severek yetiştirmekteyim.
Orkideler hakkında hemen herbilgiye bu site aracılığı ile eriştim. Resimlerdeki
beyaz renkli orkidem 3 yıldır benimle. ilk yılında üzerinde 7 adet çiçeği varken satınalmıştım. Çiçeklenmesi geçince acemilikten tüm köklerini kurutmuştum. Bu siteyi bu sorundan sonra keşfetmiştim. İyi bir bakım sonrası hala yaşamına devam etmekte fakat çiçek sayısı azalmakta, ilk sene 7 olan çiçek sayısı ikinci yıl beşe düştü, bu senede üçe düştü. Bu konuda forumda herhangi bir bilgi bulamadım. Resimlerde gördüğünüz üzere tomurcukların ikisi çiçek oldu diğeride bugün yarın olacak inşallah. Pembe renkli Orkidemide daha yeni satın aldım. İnşallah onunlada uzun senelere geçiririm
Name:  IMAG0036.jpg
Views: 8041
Size:  27.4 KB

Name:  IMAG0037.jpg
Views: 7924
Size:  20.0 KB

Name:  IMAG0048.jpg
Views: 8129
Size:  44.4 KB

Name:  IMAG0038.jpg
Views: 8182
Size:  44.5 KB

Sezai25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2013, 17:00   #24
Yeni Üye

letoon's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sezai25 Mesajı Göster
Selamlar, 1287 nolu mesajıma cevap verebilecek kimse var mı?
bence orkide besini vermelisin. benim orkidelerimde aynı durumdaydı. besinden sonra tomurcuklanma başladı

letoon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 11:04   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi letoon Mesajı Göster
bence orkide besini vermelisin. benim orkidelerimde aynı durumdaydı. besinden sonra tomurcuklanma başladı
Orkide besini zaten kullanıyorum, Orkideler için satılan gübrelerin üzerinde yazan dozun yarısını uyguluyorum. Bir sulamada gübre uyguladıysam sonraki sulamada köklerin tuzdan ve atıklardan arınması için gübre uygulamıyorum. Sulamada reverse osmoz su kullanıyorum.

Sezai25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2013, 15:44   #26
Ağaçsever

neyran's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2012
Name:  PIC_6322.jpg
Views: 7450
Size:  37.4 KB bu güzelliği bugün aldım ancak nasıl sulamam gerektiği konusunda kafam karıştı kimi haftada 1 yarım çay bardağı ver diyor kimi de 2 günde bir suya daldır çıkar diyor sizde nasıl sulanmalı...

neyran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2013, 16:11   #27
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Galeri: 1
Haftada bir sabah erken
daldır, 30 dakika suda beklet, çıkar (ve suyun süzülmesini bekle)
çalışan bir yöntem.

Yaprakların gövdeden çıktığı yerleri ıslatmadan yapmakta da fayda var.

Bu arada, benimkiler sadece ağaç kabuğunda yaşıyorlar (birininki biraz farklıydı, harcını torfsuz ağaç kabuğuyla değiştirdim). Bu nedenle daldırma sistemiyle çok su tutmuyor.

Düzenleyen sar-dunya : 09-05-2013 saat 17:34 Neden: ek bilgi.
sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2013, 17:49   #28
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
sevgili shenile,
saksının içindeki köklerin durumunu merak ettim ben. Üstteki köklerin bazıları kurumuş gibi. Haftasonu kızkardeşimin orkidesi benzer durumda idi, saksıyı kaldırdım kiş, saksının altındaki deliklerden taşan kökler delikleri tıkamış, üstelik saksının altında biriken su da bu kökleri çürütmüş..
Sadece bu resimlerle birşey söylemek zor, kökleri incelemeni öneririrm.

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2014, 18:21   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2014
geçen haziran orkide hediye gelmişti açıkcası pek ilgim yoktur çiçeklere kafama göre bi bakım uyguladım ve şans eseri öğrendim meğer benim orkidem ölüyomuş . 2 yane sapı var ve ikisinde de keiki dediğiniz yapraklardan var orkideye bile düzgün bakamazken yavrularına hiç bakamam diye düşünüyorum onları kessem bişey olur mu ve bana biraz bakım için tavsiye verebilir misiniz

nisanyagmurru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2013, 13:33   #30
Ağaç Dostu

shenile's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
orkidem

merhaba arkadaslar orkideme birseyler oluyor anlam veremiyorum.
orkidemin resimde görüldügü gibi yapraklari sarariyor gövde kisminda hafif sararma var neden olabilir acaba?
orkidemin iki dalinda yeni yandan cicek sapi sürgünü verdi 3. üncü sap da cikiyor.
hocalarimizdan yardim bekliyorum insallah bir cevap ala bilirim sizlerden simdiden cok tsk ederim.
sevgilerimle

Eklenen Resimler

shenile Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025